x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Studiu - E 412 este sănătos

Studiu - E 412 este sănătos

de Nicoleta Catana    |    23 Iun 2007   •   00:00
Studiu - E 412 este sănătos
Sursa foto: Josep Altarriba/

Aditivul alimentar guma guar (E 412), folosit de obicei ca emulsificator şi stabilizator, poate fi folosit ca ingredient benefic sănătăţii pentru scăderea colesterolului.

Nenumărate studii işi concentrează atenţia asupra potenţialului acestui aditiv alimentar şi a altor hidrocoloizi ca ingrediente benefice sănătăţii. Nivelul ridicat al colesterolului şi hipercolesterolemia sunt cauzatoare de multe boli, in special cardiovasculare, ceea ce a dus pănă acum la aproximativ 50% din totalul numărului de decese din Europa.


DIETĂ. Cercetătorii au descoperit "chapaties", o dietă care provine din Asia de Sud şi conţine făină albă contopită cu gumă guar, mazăre şi linte, in diferite combinaţii. Conţinutul cel mai mare din fibră, 35,3% al făinii, a fost obţinut in urma adăugării gumei guar la un nivel de 30%. Guma guar, o fibră alimentară solubilă in apă, este obţinută din seminţele unei plante guar găsită in India şi in SUA. Datorită nivelului mare de văscozitate, guma poate fi hidrolizată pentru a avea un efect psihologic şi este folosită in băuturi.

×
Subiecte în articol: bun de consum