CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Persoanele sănătoase şi active pot consuma Toblerone, insă cu moderaţie, din cauza valorii energetice foarte ridicate.
CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Persoanele sănătoase şi active pot consuma Toblerone, insă cu moderaţie, din cauza valorii energetice foarte ridicate.
Â
Toblerone este, după spusele producătorului, o "ciocolată albă elveţiană cu miere şi nugat 10% cu migdale". După cum scrie pe etichetă, in compoziţia ei intră: "Zahăr, lapte praf integral, unt de cacao, lactoză (din lapte), miere 3%, migdale 1,6%, emulgator lecitină din soia E 322, sirop de glucoză, albuş de ou, aromă vanilină. Ciocolata albă conţine: substanţă uscată din lapte 14%, grăsime din lapte 3,5% minim".
Tot producătorul specifică şi valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs (o tabletă): "Valoare energetică 2.235 kj, 535 kcal., proteine 6,2 g, glucide 61,0 g, lipide 29,5 g".
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că este un produs zaharos, cu puţină cacao, fiind din categoria "ciocolatelor albe". Toblerone are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat şi de lipide, inclusiv saturate de origine animală, periculoase pentru sănătate. Produsul conţine ingrediente alergene cum ar fi albuşul de ou, migdale, lactoză şi prezintă o valoare energetică foarte ridicată, 535 kcal./100 g.
CONCLUZII. Specialistul nostru nu recomandă produsul analizat supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de rezistenţă la insulină şi diabeticilor, celor cu sindrom metabolic şi maladii cardiovasculare, persoanelor cu afecţiuni hepatice şi renale, suferinzilor de cancer. Produsul va fi testat de persoanele care suferă de diverse alergii - albuş de ou, lactoză, migdale - inainte de a fi consumat. Persoanele sănătoase, active, cu o dietă echilibrată şi variată il vor consuma cu moderaţie.
Citește pe Antena3.ro