x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Tratamente de ultimă oră, nedureroase pentru dinţi

Tratamente de ultimă oră, nedureroase pentru dinţi

09 Sep 2015   •   20:59
Tratamente de ultimă oră, nedureroase pentru dinţi
Sursa foto: Mihai Simonia/Getty Images/iStockphoto

Teama de dentist şi, mai ales, de tratamentele stomatologice dureroase îi determină pe mulţi „deontofobi” să amâne vizitele la cabinet. În scurt timp, însă, cariile şi fisurile din smalţul dinţilor vor putea fi tratate cu ajutorul unei metode inovatoare sau chiar cu o simplă pastă de dinţi.

Un grup de cercetători din Marea Britanie a descoperit o metodă de reparare a cariilor cu ajutorul impulsurilor electrice. Anumite substanţe minerale sunt plasate în interiorul dintelui afectat şi sunt disociate în ioni, prin impulsuri electrice.

Sub această formă, substanţele respective pătrund mai uşor în profunzimea dintelui, demarând procesul de remineralizare, ceea ce creşte randamentul mecanismului natural de reparare.

O altă metodă inedită de tratare a dinţilor vine din Japonia şi este chiar la îndemâna oricui. Un japonez a inventat o pastă de dinţi care umple toate fisurile apărute pe suprafaţa dintelui şi reface smalţul în trei minute. Compoziţia pastei de dinţi este similară cu cea a smalţului dintelui şi poate fi aplicată uşor pe zona afectată cu o periuţă de dinţi.

În câteva minute, acizii conţinuţi de pastă pătrund în fisuri şi se cristalizează, fixându-se în structura smalţului. Testele făcute până acum arată că dinţii trataţi cu această pastă nu sunt diferiţi de cei sănătoşi.
 

×