x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Verdict - Şi lichidele ingraşă

Verdict - Şi lichidele ingraşă

de Cristina Andreea Calin    |    28 Iul 2007   •   00:00

Organismul digeră mai uşor sucurile de fructe decăt fructele in sine. Chiar şi aşa trebuie să fim atenţi, pentru că există riscul să ne supraalimentăm, pentru că organismului nostru ii este greu să "numere" caloriile.

Organismul digeră mai uşor sucurile de fructe decăt fructele in sine. Chiar şi aşa trebuie să fim atenţi, pentru că există riscul să ne supraalimentăm, pentru că organismului nostru ii este greu să "numere" caloriile. La această concluzie au ajuns cercetătorii in nutriţie Richard Matters şi Wayne Campbell, de la Universitatea Purdue. Cei doi ii atenţionează pe cei care cred că, dacă consumă mai multă hrană lichidă, nu se vor ingrăşa, că tocmai in acest fel vom ingera mult mai multe calorii.

CALORII. Cercetarea s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, la ea participănd 120 de femei şi bărbaţi. Acestora li s-a servit la prănz măncare special aleasă de cercetători, iar seara au putut mănca orice au vrut. Nutriţioniştii le-au servit la prănz sandvişuri şi apă in catităţi variabile in fiecare zi. Rezultatul a fost că cei care au consumat mai multe lichide impreună cu hrana solidă au ingerat mai multe calorii comparativ cu cei care au măncat numai sandvişuri. Cercetătorii cred că oamenii incă nu sunt conştienţi de faptul că băuturile pot să conţină nutrienţi şi calorii.
×
Subiecte în articol: bun de consum