x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vreți să slăbiți? Țineți minte acest număr!

Vreți să slăbiți? Țineți minte acest număr!

17 Ian 2016   •   18:43
Vreți să slăbiți? Țineți minte acest număr!

Vreți să scăpați de cele 2-3 kilograme care vă deranjează de câteva luni bune sau pe care le-ați acumulat de Sărbători? Se pare că există o soluție cu adevărat eficientă și care nu necesită niciun fel de efort.

Studiul efectuat de specialiștii de la Cell Metabolism a arătat că puteți slăbi câteva kilograme restrângând intervalul în care serviți mesele la 10-12 ore. Cu alte cuvinte, dacă luați micul dejun la ora 8, ultima masă a zilei ar trebui să fie între 18.00 și 20.00.

Cercetătorii au examinat obiceiurile alimentare ale participanților și au descoperit că aproape toți serveau mese și gustări constant, pe durata a 15 ore. În momentul în care și-au limitat consumul alimentelor la 10-12 ore în fiecare zi, timp de 16 săptămâni, fără a face alte schimbări în dietă, au slabit în medie 3-4 kilograme, au devenit mai energici și calitatea somnului s-a îmbunătățit.

Iar acesta nu este primul studiu care ajunge la asemenea rezultate. Cercetările anterioare au relevat că „postul intermitent” îi ajută pe oameni să ardă mai multe grăsimi (și mai puțini mușchi) și să controleze nivelul zahărului din sânge, reducând riscul de diabet.

Cum este posibil să vă bucurați de asemenea avantaje facând o schimbare atât de mică? Cea mai simplă explicație, precizează Prevention.com, este că oamenii consumă mai puține calorii dacă se opresc din mâncat mai devreme.

Un alt potențial motiv: extinzând durata în care nu ingerăm alimente, ritmul cicardian are de câștigat. Astfel, calitatea somnului este îmbunătățită, suntem mai odihniți și procesele metabolice sunt accelerate.
 

×
Subiecte în articol: trucuri slabire slabire rapida slăbire