x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri A murit Cornel Todea

A murit Cornel Todea

de Maria Sârbu    |    30 Aug 2012   •   12:55
A murit Cornel Todea

Regizorul Cornel Todea a decedat joi, 30 august, in urma unei crunte boli. Ar fi implinit in noiembrie 77 de ani.
A murit chiar in ziua a doua a celei de-a XV-a editii a Galei Tanarului Actor HOP, a carui director a fost din 1998, dar nu a mai putut merge de data aceasta la Mangalia, unde are loc acest eveniment.

Cornel Todea va fi inmormantat duminica, in jurul pranzului, la Bellu, pe Aleea Artistilor. Sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus sambata, intre orele 11:00 si 15:00, la Sala Rapsodia – actualul spatiu de joc al Teatrului "Ion Creanga', teatru condus de Todea din 1987.

Din 1959, de cand a absolvit IACT – Facultatea de Regie, Cornel Todea a pus in scena, la teatre din Bucuresti si din tara, peste 50 de spectacole. La Televiziune a realizat peste 200 de spectacole de teatru, emisiuni muzicale, de divertisment, filme artistice si documentare. Printre multele distinctii primite se numara si Ordinul "Serviciu Credincios" in grad de Cavaler pentru activitatea din teatru. Dumnezeu sa-l ierte!

__________________________

Draga Domnule Todea,
Prietenii, colegii, concurentii, noi toti cei prezenti la Gala Tanarului Actor HOP iti multumim pentru ceea ne-ai oferit de-a lungul timpului, pentru generozitatea-ti de care ne-am bucurat, pentru dragostea cu care ne-ai inconjurat in fiecare moment al vietii tale. Suntem aici, la Mangalia, in cea de-a doua zi a celei de-a XV-a editii ale Galei HOP si ne simtim mai singuri, dar stim ca esti si vei fi mereu cu noi, cand iti vom duce mai departe visul inceput din dragoste pentru teatru.

Suflet tanar, spirit ales, fin observator al caracterului uman, plin de energie, mereu zambitor, cu un cuvant bun pentru fiecare, asa vei ramane in sufletele noastre!

Iti vom simti lipsa enorm, Maestre!
Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

Cu tristete pentru pierderea suferita suntem alaturi de familia indoliata in aceasta grea incercare.
UNITER

×
Subiecte în articol: murit cornel todea