x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Românii încep să-şi ia case pentru închiriere

Românii încep să-şi ia case pentru închiriere

de Daniela Ivan    |    26 Feb 2018   •   12:10
Românii încep să-şi ia case pentru închiriere

Peste 100 de proiecte imobiliare, precum şi locuinţe din piaţa veche vor fi de vânzare în cadrul Salonului Imobiliar București, care începe vineri, 2 martie, la Palatul Parlamentului. La eveniment vor fi lansate dezvoltări imobiliare cu o valoare cumulată de 100 milioane de euro, iar agenţii imobiliari se aşteaptă la vânzări bune, având în vedere că românii au început să caute locuinţe pentru investiţii.

 

Cea mai mare cerere va fi pentru garsoniere şi studiouri cumpărate în scop investiţional sau pentru apartamente de trei camere achiziţionate pentru uz propriu, spun consultanţii imobiliari. Aceştia afirmă că dacă în anii trecuţi clienţii se uitau către un apartament de două camere ca primă achiziţie pentru familie, în 2018 aceştia se uită la locuinţe cu o încăpere în plus.

Cel mai mare proiect rezidențial care va fi lansat la târg este Pipera Lake, dezvoltat de israelienii de la Hagag Development Europe. Pe o suprafață de 57.000 mp, se construiesc 17 clădiri cu un regim de înălțime S+P+6E+7R, care totalizează 1.350 de apartamente de tip studio dublu, 2 și 3 camere și peste 1.600 locuri de parcare.

 

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat că a trimis deja plafonul de 2 miliarde de lei aferent programului "Prima Casă" către cele 15 bănci care s-au înscris în program.

Şi antreprenorul român Cristian Erbașu va lansa proiectul Arbo Residence, în zona Mogoșoaia. Noul ansamblu va avea 1.000 de locuințe: studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere și apartamente duplex.

Agenţia imobiliară Premier Estate va veni la târg cu două mari dezvoltări rezidenţiale. Pallady Towers, construit de Anchor Group, are 209 de apartamente în zona Pallady, ce sunt construite în două faze, prima fiind livrată în septembrie 2018.

Cel de-al doilea proiect, AFI City, se ridică în zona Bucureștii Noi, iar prima fază va avea 190 de apartamente livrate în semestrul al doilea din 2019.

 

La mare căutare sunt şi locuinţele din zonele ultracentrale. Aici, dezvoltatorii mizează pe proiecte mici, cu arhitectură deosebită, care să fie cumpărate de investitorii care le închiriează în scopuri turistice pe platforme tip ”airbnb” sau ”booking”.

Conarg va lansa la târg proiectul Quadra Trees: este a treia dezvoltare sub același brand de succes, “Quadra”, și cea de a șasea a grupului de firme Conarg. Compania construiește pe un teren de 1,5 hectare din zona Drumul Taberei un ansamblu de 7 blocuri de locuințe cu un regim de înălțime de P+5E și P+6E, totalizând 281 de unități locative: studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere și 338 locuri de parcare.

Dezvoltatorii Kristal Residence, din Prelungirea Ghencea, vin la târg cu 96 de unități locative mixte, compuse din garsoniere și apartamente cu două și trei camere, decomandate, cu suprafețe între 40 mp și 100 mp utili, dispuse în două blocuri cu regim de înălțime S+P+7 etaje.

 

Pipera Lake: 1.350 de apartamente de tip studio dublu, 2 și 3 camere și peste 1.600 locuri de parcare în Nordul Capitalei.

×