x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aeroportul Otopeni ar trebui listat la Bursă

Aeroportul Otopeni ar trebui listat la Bursă

de Daniela Ivan    |    16 Ian 2017   •   13:40
Aeroportul Otopeni ar trebui listat la Bursă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti ar trebui listată la Bursă deoarece traficul aerian creşte şi capacitatea actuală este insuficientă, consideră directorul general al Bursei de Valori Bucureşti. Această companie are în administrare aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa) din Capitală.

Investitorii internaţionali şi-au manifestat deja interesul de a cumpăra acţiuni la această companie, susţine directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, într-un interviu acordat Agerpres.

“De fiecare dată când merg la Aeroportul Henri Coandă mă întreb de ce această companie, operatorul aeroportului, nu este încă listată. Nu trebuie să fim experţi când vine vorba de traficul aerian, să fim convinşi că traficul creşte şi capacitatea acestui aeroport este insuficientă, nu numai pentru viitorul flux de oameni, dar şi pentru cel curent”, a declarat Sobolewski. Acesta susţine că listarea aeroportului Otopeni  este benefică şi pentru turismul românesc.

“Poate că deţinătorii de hoteluri de la Marea Neagră nu ştiu că pot avea o creştere de 2-5% a numărului de persoane care dorm la hoteluri în fiecare an, iar acesta poate fi un efect indirect al faptului că Aeroportul Bucureşti este listat”, a mai spus directorul general al BVB. El a explicat că piaţa de capital nu este un lucru abstract în Univers. “Dacă ai cu adevărat o piaţă de capital eficientă, ea poate declanşa un efect pozitiv pentru întreaga economie”, a precizat Ludwik Sobolewski.

Turismul este una dintre şansele României, dar acesta este greu de dezvoltat dacă aeroportul principal din ţară nu este destul de mare. Totuşi, acesta are un mare potenţial. Aeroportul Otopeni a fost anul trecut în top 5 al creșterii traficului, potrivit Airports Council Internaţional. Pe Henri Coandă s-au înregistrat 7.138.426 de pasageri și 71.236 mișcări de aeronave.

×