x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Sibiu-Pitești e gata pe hârtie

Autostrada Sibiu-Pitești e gata pe hârtie

23 Noi 2016   •   10:10
Autostrada Sibiu-Pitești e gata pe hârtie
Sursa foto: Marius Boteanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat ieri că întregul traseu al autostrăzii Sibiu – Pitești este avizat, după ce și proiectele ultimelor două secțiuni au fost apobate de  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Conform oficialilor, lucrările ar urma să înceapă în primul semestru din 2017 și să se încheie în 2021.

Autostrada Sibiu – Pitești, de 123 de kilometri, are în acest moment un studiu geotehnic dar nu are finalizat studiul de fezabilitate. "Programul nostru este destul de detaliat. (…) până la sfârşitul anului 2017, vom avea integral partea tehnică, inclusiv proiectul tehnic şi în semestrul I al anului 2018 să înceapă lucrările pe secţiunile 1 şi 5 şi gradual pe fiecare secţiune în parte, astfel încât tot sectorul în 2021 să fie gata", a explicat Cătălin Homor, directorul general CNAIR.

Șoseaua se va construi pe șase secțiuni numerotate începând de la Sibiu, și care se întind pe traseul Boița (asigurând legătura cu Valea Oltului), Racovița, Văleni (prin Valea Baiaşului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului), Curtea de Argeș, Pitești. Potrivit ministrului Bușe, realizarea autostrăzii se va face cu fonduri europene în proporţie de 75%, iar 25% vor fi fonduri de la bugetul de stat. De asemenea, el a subliniat că pentru proiectele lansate există fonduri prevăzute.

Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro.

 

×