x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avertisment austriac pentru investitorii din România

Avertisment austriac pentru investitorii din România

de Istvan Deak    |    13 Feb 2012   •   12:58

In publicatia austriaca WirtschaftsBlatt, René Schöb, unul dintre actionarii societatii Leitner-Leitner, una dintre cele mai importante companii de consultanta fiscala, financiara si de audit din Europa Centrala si de Est, analizeaza piata din Romania inaintea alegerilor: 'In noiembrie vom avea parte de alegeri in Romania. Partidele vor face o campanie electorala puternica bazata pe diminuarea TVA si vor cere o crestere progresiva in cazul impozitelor, dar in realitate nu se va intampla nimic.
De ani de zile Romania promite o lege a impozitelor, dar fara rezultat. Pentru diminuarea taxelor, Uniunea Europeana, FMI si Banca Mondiala nu vor da spatiu de manevra Romaniei.

Un intreprinzator extern care vrea sa investeasca in Romania trebuie sa fie constient de doua lucruri: cota unica de 16% este deosebit de interesanta, insa obligatiile in materie de birocratie sunt extrem de mari. In aceste conditii cele 16% pot ajunge lejer la cote mult mai inalte. Cat despre birocratie, lucrurile s-au mai imbunatatit in ultimii doi ani, deoarece exista si un sistem electronic de predare a documentelor, insa acesta functioneaza doar partial. Daca deja va aflati pe piata din Romania, atunci trebuie sa intelegeti un lucru: Bucurestiul are nevoie de bani. De aceea fiti pregatiti sa infruntati controale dupa controale, in special daca beneficiati de capital strain. In concluzie, vreau sa subliniez ca Romania este o tara cu un potential urias. In domeniul serviciilor si al produselor de calitate, consumatorul roman este deja dispus sa plateasca mai mult'

×