x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cîțu anunță a treia rectificare bugetară

Cîțu anunță a treia rectificare bugetară

de Dan Straut    |    03 Noi 2020   •   10:20
Cîțu anunță a treia rectificare bugetară

Cea de-a treia rectificare bugetară din acest an, după cele din primăvară și vară, va fi operată săptămâna viitoare, a anunțat ieri ministrul Finanțelor, Florin Cîțu . „Urmează discuţiile despre rectificarea bugetară şi cred că voi prezenta lucrurile în câteva zile. Avem execuţia pentru luna octombrie. Pentru fiecare ordonator de credite în parte am primit nevoile de finanţare şi vom pregăti rectificarea bugetară care cred că va fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie”, a spus Florin Cîţu într-o declaraţie online. Potrivit acestuia, revenirea economiei din trimestrul al treilea va fi „o revenire în V”, fiind „scenariul de bază pentru toată lumea şi pentru agenţiile de rating”.

În cea mai recentă prognoză, care a fundamentat rectificarea bugetară din august, Guvernul a estimat că pandemia de coronavirus va împinge deficitul în acest an la 8,6% din PIB, în condiţiile în care economia se va contracta cu 4%. 

 

1.057,9 miliarde de lei este Produsul Intern Brut estimat la fundamentarea celei de-a doua rectificări bugetare, în scădere cu 1,9 miliarde de lei față de cel din 2019.

×
Subiecte în articol: florin citu rectificare bugetară