x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mediaşul rămâne fără ocolitoare şi CNAIR cu o nouă problemă

Mediaşul rămâne fără ocolitoare şi CNAIR cu o nouă problemă

de Adrian Stoica    |    10 Feb 2017   •   16:58
Mediaşul rămâne fără ocolitoare şi CNAIR cu o nouă problemă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Oraşul Mediaş, cu înfăţişarea lui autentică de burg medieval, a devenit o locaţie foarte căutată de turiştii care vizitează Transilvania. În ciuda afluxului ridicat de vizitatori, oraşul continuă să sufere la capitolul infrastructură. Construirea unei centuri ocolitoare va rămâne un vis şi în acest an, după ce proiectul, a cărui valoare se ridică la 28 de milioane de euro, a fost blocat la sfârşitul anului trecut, iar acum totul trebui reluat de la zero.

Până atunci însă, străzile  rămân sufocate de traficul greu. „Centura Mediaşului nu a mai putut fi continuată pentru că Guvernul Ciolos a anulat licitaţia privind reactualizarea studiului de fezabilitate, în luna iunie 2016 şi, implicit, finanţarea proiectării şi execuţiei lucrării, ne-a declarat senatorul Viorel Arcaş, preşedintele Comisiei de buget, finanţe din Senat.

O licitaţie cu cântec

CNADNR a atribuit contractul de reactualizare a studiului în octombrie 2015, dar nu a mai apucat să semneze contractul cu firma câştigătoare pentru că s-a schimbat guvernul. Noua conducerea a CNAIR a refuzat să-l mai semneze invocând lipsa finanţării, iar în final a anulat licitaţia. Asta deşi fostul premier Cioloş promise că va încerca să deblocheze proiectul. Pentru că a anulat abuziv licitaţia, firma declarată câştigătoare a contestat decizia la Consiliul Naţionalde Soluţionare a Contestaţiilor care i-a dat dreptate, dar CNAIR nu a pus în practică hotărârea.

Fără proiect, bani de la stat nu vin

În aceste condiţii, ne-a precizat Viorel Arcaş, care este parlamentar de Mediaş, finanţarea nu a putut fi prinsă în Legea bugetului de stat pe anul 2017. „Practic, va trebui să o luăm de la capăt, cu un nou studiu de fezabilitate şi un nou proiect, pentru ca orice lucrare de infrastructură nu poate fi finanţată din bugetul de stat decât în baza unui proiect, care să includă studiul de fezabilitate, fişa de investiţii etc, a mai precizat senatorul. Astfel, fără proiect, finanţarea nu vine, iar ocolitoarea Mediaşului mai are de aşteptat.

 

Oraşul Mediaş este al doilea municipiu ca mărime din judeţul Sibiu   

×