x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pe Litoral sunt așteptați 40.000 de turiști, pe 1 Mai

Pe Litoral sunt așteptați 40.000 de turiști, pe 1 Mai

de Diana Scarlat    |    20 Apr 2017   •   12:28
Pe Litoral sunt așteptați 40.000 de turiști, pe 1 Mai
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Asociaţia Litoral – Delta Dunării a prezentat miercuri, 19 aprilie 2017, principalele evenimente pe care le organizează sau le susţin pe Litoral şi în Delta Dunării, cu prilejul Deschiderii sezonului estival 2017, în preajma minivacanţei de 1 mai. Seria de evenimente va începe la malul mării cu ediţia 21 a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care sunt aşteptaţi peste 8.000 de turişti străini, preponderent din U.K., Italia, Franţa şi Germania, dar şi mii de vizitatori români. Festivalul va dura patru zile şi va înregistra peste 80.000 de spectatori. Tot pe 27 aprilie se așteaptă redeschiderea Bicaz Pirates Resort în Mamaia, primul hotel tematic de pe Litoral.

 

„Pe 21 aprilie deschidem Sezonul în Delta Dunării, cu evenimente pe care le organizăm în premieră şi care vor rămâne tradiţionale în Deltă. Începând din 27 aprilie, avem evenimente în Cluburi, pe plaje, în locaţii turistice preponderent în Mamaia, Vama Veche şi oraşul Constanţa, pentru totate gusturile şi preferinţele şi pentru toate segmentele de turişti. O organizare fără precedent, din Delta Dunării şi până în extrema sudică a Litoralului. Ne vom conecta împreună între cele trei mari locaţii în care ne concentrăm, având ca punct central staţiunea Mamaia, regina evenimentelor. Festival de muzică electronică, Festival gastronomic, Show de Drift ca avanpremieră a marilor evenimente ale verii 2017, Concerte, petreceri în Cluburi şi pe plaje, totul pentru primii turişti ai verii 2017! Aşteptăm peste 40.000 de turişti în marele weekend de 1 Mai!”, spune Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării.

 

Ziua de 30 aprilie este rezervată festivităţilor de la Mamaia, cu o expoziţie statică de maşini şi piloţi de drift în Piaţeta Cazino Mamaia, între orele 12.00 și 13.00, apoi, de la 14.00 la 19.00, cu spectacolul Drift Games by the Sea – Constanţa, Poarta 1 Cazino – Port Constanţa. Apoi, între orele 16.00 și 24.00, publicul este așteptat la un Mega Concert pe Plaja Hotel Flora Mamaia, cu trupele Provincialii, Vunk şi îndrăgitul Ionuţ Galani. Se va lana un Show de artificii şi mii de lampioane între Mamaia, Delta Dunării şi Vama Veche, la care este invitat şi ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

 

Ministrul Turismului participă astăzi și mâine la întâlnirea privind pregătirea sezonului turistic estival 2017. La întâlnirea de lucru au fost invitați proprietarii unităților de cazare din stațiunile de pe litoralul românesc, federații patronale, asociații de profil, precum și reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice centrale și locale care, prin activitatea lor, contribuie la buna desfășurare a activităților turistice. La acțiune participă și reprezentanți ai ANAF, MAI (Poliție, Jandarmerie, ISU), ANPC, ANSVSA, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Garda Națională de Mediu.

 

„Este o întâlnire publică între autoritățile publice centrale, ANPC, ANSVSA, Apele Române și Garda Națională de Mediu. Discutăm despre ce mai avem de făcut, astfel încât să preîntâmpinăm eventualele probleme care ar putea să apară în sezonul estival, astfel încât să nu fim luați prin surprindere. Vor fi astfel întâlnirti periodic. Vreau să vorbesc și cu primarii, să vedem dacă s-au făcut achizițiile pentru salvamari. Noi vom avea echipe de control în luna mai, care vor verifica unitățile de cazare și de alimentație publică, dar mă ineresează foarte mult partea preventivă și mai ales confortul și siguranța turiștilor. În urma controlului din luna mai le vom pune la dispoziție un plan de măsuri, pentru a preîntâmpina eventualele probleme, pentru că nu amenzile sunt importante, ci bunul mers al activităților, astfel încât să atragem cât mai mulți turiști, iar aceștia să fie mulțumiți de servicii. Avem o colaborare foarte bună cu asociațiile patronale și cu întregul sector privat și sper să colaborăm foarte bine, pentru dezvoltarea turismului”, a declarat, pentru Jurnalul Național, ministrul Turismului, Mircea Dobre.

Programul evenimentelor

 

Pe 28 aprilie îşi deschide porţile primul Festival gastronomic al sezonului: „Festival du Bonheur – pour les gourmands”, care va avea loc în zona Mamaia Nord, în zona plajei Camping Enigma, pe o suprafaţă de 15.000 mp. Intrarea este liberă, iar accesul se va face în baza unui card ce va fi alimentat de turişti cu orice sumă dorită pentru a se cumpărar mâncare de la cele 60 de food trucks cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi de diverse genuri de bucătărie internaţională.

 

Pe 28 aprilie se deschide Sezonul de Clubbing şi de petreceri în Mamaia, cu un Tur de Cluburi. Pe 29 aprilie este organizat un Infotrip cu reprezentanții mass-media la Vama Veche, prima staţiune care se deschide în mod festiv, timp în care, la Mamaia, în Piaţeta Cazino, se poziţionează cele opt maşini de drift şi cei 8 piloţi care vor participa a doua zi, pe 30 aprilie, la Mamaia & Constanta Drift Games by the Sea.

 

La Năvodari se va organiza tradiţionala Serbare Câmpenească, în Tabăra Delfinul, iar la Cernavodă, sezonul se va deschide pe 29 aprilie, cu festivalul etnic „Ziua Internaţională a Dansului”.

 

 

×