x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plantarea căpșunilor de grădină. Tot ce trebuie să știi (sfaturi pentru agricultori)

Plantarea căpșunilor de grădină. Tot ce trebuie să știi (sfaturi pentru agricultori)

05 Mai 2017   •   09:50
Plantarea căpșunilor de grădină. Tot ce trebuie să știi (sfaturi pentru agricultori)

Pentru a vă bucura de căpşune naturale, cu gust autentic în propria grădină, trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi de creştere şi îngrijire. Afli aici tot ce trebuie să știi despre plantarea capsunilor.

Datorită taliei sale reduse, căpşunul nu este foarte pretenţios în privinţa terenului, putând fi cultivat şi în spaţii mai mici, prin livezi sau între pomi, pe terenuri nu foarte umbrite.

Înainte de a planta stolonii, aveţi grijă să îndepărtaţi toate buruienile şi să amestecaţi compost şi îngrăşământ natural până la o adâncime de 25 de centimetri, pentru a le oferi un pământ bun şi nutritiv.

Căpşunii au nevoie de pământ foarte fertil, îmbogăţit cu material organic (gunoi de grajd), pământ lucrat de toamna, arat adânc, sau săpat destul de adânc; odată cu săparea incorporaţi în sol şi gunoiul de grajd pentru a se amesteca bine cu solul din grădină. De exemplu dacă aveţi o suprafaţă de 10 metri pătraţi....................

Citește mai departe si afla tot ce trebuie sa stii despre plantarea capsunilor

×
Subiecte în articol: plantarea capsunilor