x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan anunţă că blocul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea va fi reproiectat. Lucrările încep în 2025

Nicuşor Dan anunţă că blocul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea va fi reproiectat. Lucrările încep în 2025

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   19:45
Nicuşor Dan anunţă că blocul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea va fi reproiectat. Lucrările încep în 2025

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, joi, că blocul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea va fi proiectat, având în vedere că avea nişte "facilităţi cam extravagante".

Lucrările propriu-zise vor începe în primăvara anului viitor şi se estimează că vor dura aproximativ un an, a precizat edilul general, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Capitalei.

"Suntem într-o fază de reproiectare, pentru că nu ştiu cum a fost făcut proiectul, dar sunt totuşi nişte locuinţe sociale şi avea nişte facilităţi cam extravagante pentru nişte locuinţe sociale. Deci suntem într-o fază de reproiectare şi estimez că în februarie - martie anul viitor o să începem lucrările efective. Nu cred că mai mult de un an ne vor lua lucrările şi, în sfârşit, o să închidem problema asta", a precizat Nicuşor Dan.

El a menţionat că blocul a ajuns în patrimoniul Primăriei Capitalei după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială a făcut plata necesară către Compania Municipală Imobiliară.

"În sfârşit, ele au trecut de la companie la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei. S-au plătit banii companiei, a fost un blocaj birocratic. A fost o greşeală de a atribui nişte locuinţe sociale pe care Primăria nu le avea, ci le avea într-o companie, care este o societate comercială şi care nu poate să facă lucrul acesta. Îmi pare rău şi e şi vina mea că a durat atât până să se găsească soluţia de a ajunge în patrimoniul administrativ al Primăriei, cum sunt astăzi, pentru că DGAS este o administraţie a Primăriei şi atunci putem să dăm aceste locuinţe de necesitate", a explicat edilul general.

În luna iulie, Nicuşor Dan informa că blocul de locuinţe sociale ajunge în patrimoniul Primăriei Capitalei, după ce DGAS a făcut o plată de 64 de milioane de lei către Compania Municipală Imobiliară.

"Întregul demers este un efort bugetar imens, însă este necesar pentru a repara greşeli ale administraţiei precedente, care a alocat locuinţe inexistente, într-un bloc aflat în stadiu incipient de construcţie, unui număr de 114 familii defavorizate, doar pentru a obţine capital de imagine", scria Nicuşor Dan, pe Facebook.

AGERPRES

×