x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Poveştile românilor care dezvoltă România

Poveştile românilor care dezvoltă România

de Daniela Ivan    |    21 Apr 2016   •   08:35
Poveştile românilor care dezvoltă România

Afacerile cu capital autohton sunt, în general, asociate cu supravieţuirea. Şi totuşi există şi antreprenori locali care dezvoltă această ţară. Cine sunt ei, ce greutăți au întâmpinat și care e relația lor cu statul român? Intact Media Group  a lansat, în premieră, catalogul celor mai puternici o sută oameni de afaceri  autohtoni. "Români care dezvoltă România" este disponibil, de ieri, la punctele de difuzare a presei din întreaga țară.

Proiectul aduce în atenţia publică  zeci de poveşti inspiraţionale ale unor familii care au avut curaj şi au pornit afaceri cu un împrumut, pentru a ajunge la cifre de afaceri impresionante. .“ Ideea acestui catalog a fost de a recunoaşte meritele antreprenorilor români, dovada ca şi în România se poate să devii un om de succes, pornind la drum cu puţini bani, dar cu o idee de milioane. Aş vrea să cred că în anii urmatori, cei care citesc astazi acest catalog vor prinde curaj să devină antreprenori, figurând astfel în ediţiile următoare ale catalogului”, a declarat Alessandra Stoicescu. Mulți din cei care fac afaceri sunt persoane care nu au mai apărut vreodată într-un catalog al oamenilor de succes pe plan local, nu fac parte dintre numele des vehiculate în astfel de publicații întrucât nu au fost de acord, până acum, să fie în prim-planul atenției publice,  a adăugat Alessandra Stoicescu. Aceasta a mai precizat că grupul Intact a sprijinit dintotdeauna întreprinzătorii români, fiind cunoscut faptul că a pornit la drum în 1991 ca o afacere cu capital exclusiv autohton şi a rămas în aceeaşi formulă după 25 de ani.

 

Catalogul conține 100 de nume de oameni de afaceri așezate într-un clasament în care criteriul de ierarhizare a fost reprezentat de cifra de afaceri raportată pentru anul 2014.

 

Top 10 cei mai mari antreprenori români

          Nume                                                          Cifră de afaceri (miliarde lei)

  1. Dragoş şi Adrian Pavăl,   Dedeman            3,412
  2. Anca Vlad, grupul Fildas-Catena                    3,191
  3. Ovidiu Buluc şi Isabelle Iacob, grupul Farmexim 1,890
  4. Familia Rapotan, Arabesque   1,710
  5. Familia Vonica-Gligor   grupul Polisano    1,564
  6. Dan Ostahie, Altex        1,550
  7. Iulian Stanciu, eMag, Flanco   1,429
  8. Costel Miron, Mairon, Utchim Steel 1,318
  9. Marius Bucur, grupul Brise     1,291
  10. Gruia Stoica şi Vasile Didilă   1,074          

 

 

"Pe mulți i-am convins că a venit vremea să fie cunoscuți de publicul larg după ce le-am arătat cât de importantă este în dezvoltarea noastră ca națiune conștiința prezenței în economie a unui important capital românesc" Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group,  coordonatorul proiectului

×