x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Raport halucinant! Industria zaharului induce in eroare opinia publica!

Raport halucinant! Industria zaharului induce in eroare opinia publica!

22 Noi 2017   •   17:25
Raport halucinant! Industria zaharului induce in eroare opinia publica!

"Prin anii 1960, industria zaharului a finantat un studiu privind influenta consumului de zahar asupra sistemului cardio-vascular, dar datele raportului nu au fost niciodata publicate, concluziile fiind absolut dezastruoase", afirma Anhad O'Connor in plaginile cotidianului The New York Times.

 

"Documentele interne au fost descoperite de oamenii de stiinta de la University of California, din San Francisco, si descrise intr-un nou raport, publicat de revista PLOS Biology. Potrivit autorilor, noua lucrare este construita pe baza dovezilor ca industria zaharului incearca de mult sa induca in eroare opinia publica si sa isi apere interesele economice, blocand orice cercetare care ar putea trezi suspiciuni. O tactica folosita, de astlfel, de industria tutunului", sustine jurnalistul american.

Potrivit acestuia, "documentele arata ca in 1968, firma comerciala Sugar Research Foundation, cunoscuta acum drept Sugar Association, a finantat un poiect de cercetare ce urma sa faca lumina in privind legaturii dintre zahar si sanatatea inimii. Dar grupul si-a sistat activitatea dupa ce a indentificat mecanismul din cauza caruia zaharul poate genera nu numai afectiuni cardiace, dar si cancer la vezica urinara. Rezultatele lucrarii nu au fost publicate niciodata", subliniaza O'Connor.

"Industria zaharului intotdeauna a insistat ca zaharul nu are un rol aparte in dezvoltarea obezitatii, a diabetului sau a bolilor de inimia, desi numeroase studii si cercetari efectute de oameni de stiinta independenti, de organizatii independente au demonstrat contrariul. Stanton Glantz, profesor de medicina la University of California si autorul raportului mentionat afirma ca, desi sunt vechi de 50 de ani, documentele descoperite sunt importante pentru ca dezvaluie cum decenii la rand a fost folosita o strategie de minimizare a influentei consumului de zahar asupra sanatatii omului", precizeaza semnatarul materialului din New York Times.

"Altfel spus, industria zaharului a manipulat si manipuleaza stiinta", reda O'Connor, concluzia doctorului Glantz.Sugar Association a contestat noul raport, sustinand ca a fost elaborat si finantat de oameni si organizatii cunoscute pentru criticile lor la adresa industriei zaharului, a precizat O'Connor.

×