x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stăm prost la numărul de plăţi, dar bine la nivelul impozitării

Stăm prost la numărul de plăţi, dar bine la nivelul impozitării

de Adrian Stoica    |    25 Noi 2016   •   12:30
Stăm prost la numărul de plăţi, dar bine la nivelul impozitării
Sursa foto: AndreyPopov/Getty Images/iStockphoto

România a urcat 5 poziţii, până pe locul 50 în clasamentul global PwC Paying Taxes 2017, care măsoară uşurinţa plăţii taxelor şi impozitelor pentru o companie tipică în 190 de economii din întreaga lume, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă.

În privinţa ratei totale de impozitare, care măsoară ponderea taxelor şi contribuţiilor suportate de către o firmă ca procent din profit, aceasta a fost de 38,4% în România în ediţia din acest an, sub media statelor din Uniunea Europeană (40,3%) şi cea globală (40,6%).

La timpul necesar conformării cu legislaţia fiscală, România se află printre performerii Europei Centrale şi de Est, cu 161 de ore de muncă pe an, comparativ cu o medie a Uniunii Europene (UE) de 164 de ore şi un nivel global de 251 de ore.

La nivelul numărului de plăţi de impozite şi taxe, raportul PwC arată că o companie de talie medie din România trebuie să efectueze 14 plăţi de taxe anual, faţă de o medie globală de 25,6 de plăţi şi una a Uniunii Europene de doar 11,8 plăţi anual.

×