x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TAP Portugal, un coşmar pentru pasagerii români

TAP Portugal, un coşmar pentru pasagerii români

de Cristian Anton    |    08 Sep 2017   •   10:43
TAP Portugal, un coşmar pentru pasagerii români

TAP Portugal, compania aeriană naţională a statului lusitan, a devenit un coşmar pentru pasagerii români. În ultimele două săptămâni, operatorul a anulat, fără explicaţii, mai multe curse către şi dinspre România, sute de oameni rămând blocaţi în aeroporturi. TAP Portugal este, după calificativele primite pe site-uri de specialitate, o companie mediocră în ceea ce priveşte serviciile oferite.

TAP Portugal este cotată de experţii Skytrax, lider global de evaluare a serviciilor oferite de companiile aeriene, cu nota 5 din 10. Majoritatea recenziilor negative au venit în ultimele zile, după ce compania naţională portugheză a anulat mai multe zboruri în Europa. În Top 100 pentru 2017 al companiilor aeriene, realizat de Skytrax, TAP Portugal se află pe poziţia 62.

Sezonul e de vină

Circa o sută de turişti români au rămas blocaţi miercuri seara pe aeroportul din Lisabona, iar alţi peste 250 au aflat joi dimineaţa că nu mai pot zbura în Portugalia, după ce TAP Portugal a anulat cursele. O situaţie asemănătoare s-a petrecut la sfârşitul lunii august, când peste 100 de români au rămas blocaţi timp de două zile în Lisabona, tot după o cursă anulată de TAP Portugal.

450 de români au fost blocaţi şi câte două zile în aeroporturi din cauza TAP Portugal

Autorităţile române spun că nu au cum să sancţioneze compania portugheză, dar l-au rechemat în ţară pe consulul de la Lisabona pentru proasta gestionare a situaţiei, găsind astfel un ţap ispăşitor. TAP Portugal şi-a cerut scuze şi a dat vina pe problemele tehnice ale avioanelor închiriate de la alte companii, precum şi pe faptul că suntem în plin sezon. Portughezii au chemat poliţia pentru a-i potoli pe românii furioşi pentru că au rămas blocaţi în Lisabona

×
Subiecte în articol: tap portugal