x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Credit cu dobândă fixă şapte ani

Credit cu dobândă fixă şapte ani

de Daniela Ivan    |    09 Noi 2016   •   20:40
Credit cu dobândă fixă şapte ani
Sursa foto: Diana Oros

Raiffeisen Bank a lansat ieri creditul imobiliar în lei, cu dobandă fixă în primii şapte ani, de  5,5%, şi avans diferenţiat în funcţie de localitate. Acesta porneşte de la 20% în marile oraşe şi ajunge la 45% în localităţile unde nu există interes pentru piaţa rezidenţială. Produsul poate fi acordat şi cu dobândă variabilă, Robor la 3 luni + 3,25% , pentru clienţii care solicită acestă modalitate. Salariaţii care-şi încasează salariul pe card de la Raiffeisen beneficiază de o reducere cu 0,25%.

Noul credit imobiliar este disponibil în toate agenţiile băncii, însă cu un avans diferenţiat, care ţine cont de indicatorii imobiliari şi economici ai zonei, de dinamica pieţei, de concentrarea de proiecte imobiliare, de potenţialul de creditare, de nevoia de credite etc.

Oraşele mari, dar şi localităţile din zonele cu potenţial rezidenţial beneficiază de un avans de 20% pentru creditele acordate până la 30 de ani. În schimb, avansul maxim solicitat de bancă poate ajunge la 45% pentru localităţile unde nu există o piaţă imobiliară activă. Suma acordata este între 5000 si 300.000 de euro, echivalent în lei.

“Ne-am preocupat să găsim o soluţie de creditare imobiliară în aşa fel încât să protejăm şi clienţii şi banca de riscurile care pot apărea în contextul legislativ şi economic actual. Posibilitatea de a avea dobândă fixă timp de 7 ani protejează clientul în toată această perioadă de variaţiile dobânzii”,  a spus Vladimir Kalinov, vicepreşedinte  Retail, Raiffeisen Bank.

Există 31 de localităţi din 11 judeţe unde avansul la creditele imobiliare este de 20%. Aici piaţa imobiliară este activă, există oferte şi cerere solvabilă. Lista acestor oraşe poate fi consultată pe site-ul băncii.

Propunerea Raiffeisen se doreşte a fi o alternativă viabilă la programul Prima Casă, care nu are fonduri suficiente să susţină toată cererea solvabilă din marile oraşe

×