x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cele mai ciudate 12 lucruri pe care le-au făcut oamenii în căutarea unui loc de muncă

Cele mai ciudate 12 lucruri pe care le-au făcut oamenii în căutarea unui loc de muncă

de Larisa Eremia    |    05 Aug 2015   •   12:19
Cele mai ciudate 12 lucruri pe care le-au făcut oamenii în căutarea unui loc de muncă
A devenit din ce în ce mai populară ideea conform căreia pentru a obține locul de muncă mult visat trebuie să te remarci în mulțime - dar cu siguranță recrutorii nu s-au gândit la asemenea modalități de a fi diferit.

Unul din cele mai cunoscute site-uri de job-uri din Statele Unite, Career Builder, a chestionat mai mult de 2000 de manageri care se ocupă cu angajările pentru a afla care au fost cele mai neobișnuite modalități prin care intervievații au încercat să le capteze atenția.

Site-ul britanic www.independent.co.uk a selectat din relatările managerilor cele mai ridicole 12 tentative de a impresiona. V-ați fi gandit vreodată la așa ceva?

·         Candidatul a aflat restaurantul în care managerul lua cina și a achitat nota de plată.
·         Candidatul a dat foc unui colț al CV-ului pentru a-și demonstra „dorința arzătoare” de a obține respectivul loc de muncă.
·         Candidatul și-a pus fiica să îl sune pe angajator înainte de interviu, mulțumindu-i acestuia că i-a dat tatălui locul de muncă.
·         Candidatul i-a trimis o prăjitură managerului cu mesajul „Felicitări! „X” (numele candidatului) a obținut job-ul.”
·         Candidatul a răspuns la telefon în timpul interviului, prefăcându-se că e căutat de o altă companie pentru a discuta o ofertă.
·         Candidatul s-a așezat pe podea în timpul interviului, rugându-l pe angajator să îl fotografieze alături de mascota companiei.
·         Candidatul a încercat să impresioneze, povestind istoricul companiei care, de fapt, era incorect.
·         Candidatul și-a trimis CV-ul ambalat ca un cadou.
·         Candidatul i-a arătat angajatorului poze cu rudele sale care au lucrat în aceeași companie cu mulți ani în urmă, comportându-se precum gazda unui show televizat.
·         Candidatul a adus mai multe obiecte de recuzită într-o geantă, pe care le scotea în funcție de relevanță și răspunsuri.
·         Candidatul i-a trimis managerului un cupon pentru o masă gratis.
 
 
 
 

×