x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Academicianul Ionel Haiduc, sărbătorit la 80 de ani

Academicianul Ionel Haiduc, sărbătorit la 80 de ani

de Dan Constantin    |    19 Mai 2017   •   08:25
Academicianul Ionel Haiduc, sărbătorit la 80 de ani

Academia Română îl sărbătorește vineri, 19 mai, pe Ionel Haiduc, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.

Academicianul Ionel Haiduc a fost președintele Academiei Române, ales două mandate, începând din anul 2006. Despre opera științifică, prodigioasa cariera didactică și personalitatea celui sărbătorit vor rosti alocuțiuni Acad. Ionel-Valentin Vlad,Președintele Academiei Române, Academicienii Ioan-Aurel Pop,Maria Zaharescu,Păun Ion Otiman,Cristian Sorin Silvestru, Marius Andruh, Profesorii universitari Luminița Silaghi-Dumitrescu și Anca Silvestru.

Academicianul Ionel Haiduc s-a născut în 9 mai 1937 la Cluj și a fost profesor fără întrerupere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj -Napoca ,unde a ctitorit și dezvoltat o școală de chimie organometalică pe direcții de cercetare moderne.Profesorul Haiduc a fost primul rector după 1989 al UBB  din Cluj Napoca.

In perioada madatelor de președinte al Academiei Române a susținut proiectul media VIVAT ACADEMIA, un ciclu de 50 de interviuri cu personalități ale culturii și științei românești difuzate de televiziunile Trustului Intact.

Cu prilejul acestei sărbătoriri îi urăm Academicianului Ionel Haiduc multă putere de muncă, sănătate și un călduros ,,La mulți ani!” 

×
Subiecte în articol: ion haiduc