x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Leo Iorga

Astăzi e ziua ta, Leo Iorga

de Ramona Vintila    |    02 Dec 2014   •   00:22
Astăzi e ziua ta, Leo Iorga

Este unul dintre cei mai iubiţi artişti români. “Mă voi întoarce”, “Trenul pierdut”, “Singur în noapte”, “Să te gândeşti la mine” sunt doar câteva dintre piesele care au făcut istorie şi pe care românii le fredonează şi astăzi. Vocea trupei Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean, Leo Iorga împlineşte astăzi 50 de ani. Îi urăm “La mulţi ani!”

“Trăiţi veseli şi în bună înţelegere, aveţi grijă de suflet şi de trup!”
Nu a visat premii, dar le-a obţinut
Ca orice român, trăieşte cu năzuinţe şi planuri de viitor, cu veselie, stress şi dezamăgiri uneori... “Mă străduiesc să înţeleg că în viaţa asta a mea mai exist şi eu! În prezent sunt preocupat de sănătate, de recuperare, de concerte, de noul album, de copiii mei, de firmă şi de alte câteva chestii pe care nu vreau să le menţionez aici!”, povesteşte artistul.
Îşi aminteşte că începuturile sale în muzică au fost marcate de un concert Metropol de prin 1978, apoi o rapalie de tobă de prin pivniţele liceului, un pian dezacordat cumpărat de părinţii săi ca mobilier şi... harul de la Dumnezeu.
Ar vrea ca oamenii să ştie că are şi alte meserii care nu au aparent nici o legătură una cu alta: “meteorolog, radio-goniometrist în Marina Militară (Centrul Radielectronic şi de Observare CREO - îmi place denumirea asta!), tâmplar mecanic şi... pirotehnist focuri de artificii.”
Spune că să fii artist în România de astăzi înseamnă un privilegiu pentru că publicul te iubeşte, o marfă pentru unii de spectacole şi o abilitate de a mai face ceva, ca să poţi trăi decent...
Cât despre premii... “Nu am visat, dar am obţinut... Cel mai recent: LifeTime Award - Romanian Music Awards 2014.”
În urma celor 50 de ani, “văd o viaţă tumultoasă, cât alţii în 7 vieţi, mulţumind Lui Dumnezeu pentru fiece zi.”
Gândul pe care vrea să-l transmită astăzi tuturor - “Trăiţi veseli şi în bună înţelegere, aveţi grijă de suflet şi de trup! Şi încă ceva foarte important: vă aştept alături de colegii mei de la Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean la concertul care marchează 50 de ani de viaţă şi 30 de carieră, la 12 februarie 2015, la Sala Palatului.”

×
Subiecte în articol: leo iorga