x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Dan Andrei Aldea

Azi e ziua ta, Dan Andrei Aldea

de Carmen Anghel    |    09 Mar 2015   •   00:43
Azi e ziua ta, Dan Andrei Aldea

Muzicianul Dan Andrei Aldea a fost liderul formaţiei Sfinx în anii '70. Chitaristul.  De mai bine de 30 de ani trăieşte în Germania. Produce muzică. Refuzase să mai cânte vreodată în România. Dar, anul trecut, în octombrie, a reapărut, spre bucuria fanilor, într-un spectacol din cadrul festivalului Toamna Orădeană. A cântat Dan Andrei Aldea, apoi trupa Pasăreea Colibri şi, la final, au interpretat împreună “Cântecul Bufonului”. La 9 martie, Dan andrei Aldea îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Jurnalul naţional îi urează “La mulţi ani!”.

 Nu a vrut să mai cânte în România, dar se pare că a urmărit cu interes fenomenul muzical de aici. De aceea, spune că priveşte muzica românească de astăzi “Cu legitimă mândrie”.

Iar reîntâlnirea cu publicul românesc, după atâţia ani, a fost “Extrem de emoţionantă şi călduroasă.” În Germania “După cum bine se ştie, lucrez preponderent ca producător. La această oră mă aflu în România ca să mă izolez puţin, să pot finaliza în linişte propriile mele proiecte. La toate acestea se adaugă – şi nu în ultimul rînd – motive de natură familială.”

Muzicianul Dan Andrei Aldea are un mesaj pentru cititorii Jurnalului naţional: “Urez fericire şi sănătate tuturor. Mai bine fericit şi sănătos, decât înveninat şi bolnav incurabil.”

×