x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Elena Moşuc

Omul zilei - Elena Moşuc

de Sebastian S. Eduard    |    29 Ian 2015   •   00:55
Omul zilei - Elena Moşuc
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
soprană
Seria “Operă în concert” continuă la Sala Radio, după titluri rare ca “Ora spaniolă” de Ravel sau “Ariadna la Naxos” de Richard Strauss.

“Norma”, celebra creaţie a lui Bellini, devenită atât de cunoscută mai ales graţie ariei Casta diva şi datorită interpretării magistrale a Mariei Callas, va prinde viaţă vineri, 30 ianuarie (ora 19:00), la Sala Radio,
într-o distribuţie de excepţie, sub bagheta lui Tiberiu Soare, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio.

“Norma” - povestea emoţionantă a unei preotese druide care îşi încalcă jurământul de castitate şi moare din cauza iubirii pe care o poartă proconsulului roman, este una dintre operele romantice de o intensitate a libretului şi a liniei melodice inegalabile.

Rolul titular va fi interpretat de soprana Elena Moşuc, care se bucură de o carieră de succes pe marile scene ale lumii. Printre recentele sale realizări se numără: Mimi (La Boheme), Norma şi Maria Stuarda (din operele omonime) la Zurich şi la Opera de Stat din Berlin, rolul principal din La Traviata la Scala din Milano şi la Arenele din Verona, Lucia di Lammermoor la Deutsche Oper Berlin şi la Théâtre du Capitole – Toulouse, Gilda (Rigoletto) la Teatro Regio di Parma, Opera de Stat din Viena, Scala din Milano ş.a.

Cu ocazia evenimentului, Jurnalul Naţional o declară pe Elena Moşuc Omul Zilei.


×