x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Tamara Buciuceanu-Botez

Omul zilei - Tamara Buciuceanu-Botez

de Dana Andronie    |    19 Dec 2013   •   00:47
Omul zilei - Tamara Buciuceanu-Botez
Sursa foto: foto: Dragos Savu/Intact Images

Este un om generos, nu s-a lăudat niciodată cu ceea ce a făcut. A iubit toate rolurile pe care le-a jucat. Tamara Buciuceanu-Botez poate spune, cu mândrie, că n-a trăit degeaba. A primit 21 de premii naţionale. S-a dăruit teatrului, cu cinste şi demnitate.  N-a precupeţit nici sănătate, nici timp. Nu a făcut niciun compromis. Timp de 63 de ani respectă publicul şi se bucură de iubirea oamenilor din sală, care o răsplătesc cu aplauze minute în şir. “E greu la deal, e foarte, dar atâta timp cât trăim trebuie să fim nemuritori!”, ne-a mărturisit Tamara Buciuceanu. Astăzi, la ora 11:00, în Aula Academiei din Bucureşti Marea Doamna a scenei va fi premiată de Academia Română “pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică”.

“Tamara Buciuceanu este o imensă uzină plutitoare pe oceanul artelor atât de dramatice, o minune singulară, născută anume să ne uluiască”, spunea Horaţiu Mălăele. Şi nu va înceta să ne uluiască... Tamara Buciuceanu nu se va opri niciodată. Ştie că dincolo de orice reuşită se află o nouă încercare. Ea s-a născut a fi pregătită. Iar noi, publicul, trebuie să fim pregătiţi cu aplauze! Să o apreciem, să o respectăm, să nu uităm să venim la teatru, să o vedem ce frumos trăieşte pe scenă.

Pentru spiritul său tânăr şi sănătos, pentru dăurirea pe scena teatrului românesc, pentru integritatea sa, Jurnalul Naţional o declară pe Tamara Buciuceanu-Botez “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: tamara buciuceanu-botez