x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fotograful român Vadim Ghirda, premiul doi la World Press Photos, cel mai prestigios concurs de fotojurnalism

Fotograful român Vadim Ghirda, premiul doi la World Press Photos, cel mai prestigios concurs de fotojurnalism

13 Feb 2017   •   18:07
Fotograful român Vadim Ghirda, premiul doi la World Press Photos, cel mai prestigios concurs de fotojurnalism
Sursa foto: Vadim Ghirda

Fotograful român Vadim Ghirda a câştigat premiul doi la categoria ''Contemporary Issues'' (Probleme contemporane) a celui mai prestigios concurs de fotojurnalism, organizat de World Press Photo. 

Fotografia câştigătoare, intitulată ''Migrant Crossing'', a fost realizată la 14 martie 2016, pentru agenţia Associated Press. În imagine apare o femeie susţinută de doi bărbaţi în timpul traversării unui râu, ca refugiaţi care încearcă să ajungă în Macedonia pe o rută care ar ocoli gardul de frontieră. Sute de refugiaţi au părăsit o tabără supraaglomerată de la graniţa greco-macedoneană în această zi, la scurt timp după închiderea graniţelor Macedoniei, hotărâţi să se îndrepte spre nord, în ciuda pericolelor de trecere, conform descrierii postate pe site-ul World Press Photo. 

Fotografia de presă a anului (World Press Photo of the Year) a fost desemnată cea realizată de fotograful turc Burhan Ozbilici, care surprinde asasinatul ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, în decembrie anul trecut. Membrii juriului au apreciat curajul arătat de Burhan Ozbilici, fotojurnalist pentru Associated Press, care a realizat fotografia la 19 decembrie în timp ce Mevlüt Mert Altintas, un poliţist în vârstă de 22 de ani, a tras nouă gloanţe în ambasadorul rus la Ankara. 

Fotografiile câştigătoare la cea de-a 60-a ediţie a concursului World Press Photo Contest, anunţate luni la Amsterdam, au fost selectate din 80.408 imagini realizate de 5.034 fotografi din 125 de ţări.
AGERPRES

×