x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ziua Europei, la metrou! Un tren cu simbolurile europene va circula pe magistralele din Bucureşti în perioada 7-9 mai

Ziua Europei, la metrou! Un tren cu simbolurile europene va circula pe magistralele din Bucureşti în perioada 7-9 mai

06 Mai 2016   •   14:15
Ziua Europei, la metrou! Un tren cu simbolurile europene va circula pe magistralele din Bucureşti în perioada 7-9 mai
Sursa foto: metrorex.ro

Metroul bucureştean sărbătoreşte, în fiecare an, pe 9 mai, Ziua Europei! Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia lui Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe din 1950. Acesta a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei.

 

Anul acesta, Ziua Europei la Bucureşti va fi celebrată printr-un eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Metrorex, ambasadele şi institutele culturale din 12 ţări membre ale Uniunii Europene.

Astfel, pe 9 mai, în intervalul orar 12:00- 17:00, 12 staţii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, călătorii vor fi întâmpinaţi în staţiile de metrou cu momente artistice de muzică şi dans, vor putea viziona expoziţii de artă populară şi spectacole de circ şi jonglerii iar copiii se vor bucura de face-painting în timp ce vor degusta specialităţi şi dulciuri specifice ţărilor participante.

 

Evenimentele vor avea loc în următoarele staţii de metrou: Piaţa Victoriei 1 şi 2, Gara de Nord, Crângaşi, Eroilor, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Piaţa Romană, Titan, Aurel Vlaicu si Pipera.

Mai mult, un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucureşti în perioada 7 - 9 mai.

 

La Sărbătoarea Europei şi-au anunţat participarea directorul general al Metrorex, ambasadori, reprezentanţi ai institutelor culturale, artişti, presă.

“Este momentul potrivit să amintim că Metrorex a fost inclusă în rândul beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile pentru proiectele de investiţii ce se află în derulare. Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politică esenţială pentru evitarea supraaglomerarii traficului, a accidentelor, zgomotului, poluării şi a consumului de energie, iar implicarea intensă a autorităţilor pentru optimizarea acestui tip de transport public şi a promovării acestuia se concretizează prin sprijinul acordat constant în realizarea noilor linii de metrou”  a declarat Marin ALDEA, director general al Metrorex.

×