x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actriţa de 13 ani Alexandra Maria Lungu – de pe Riviera franceză, pe Riviera dâmboviţeană

Actriţa de 13 ani Alexandra Maria Lungu – de pe Riviera franceză, pe Riviera dâmboviţeană

de Maria Sârbu    |    11 Aug 2014   •   19:35
Actriţa de 13 ani Alexandra Maria Lungu – de pe Riviera franceză, pe Riviera dâmboviţeană

Primul film în care a jucat, “Le meraviglie” (The Wonders/ Minunile), a câştigat Grand Prix la Cannes în acest an. Şi numele ei este primul pe afişul acestei drame, o coproducţie Italia-Elveţia-Germania. E româncă, are doar 13 ani. Trăieşte cu familia într-un orăşel din centrul Italiei – Montefiascone, unde venise în 2006 din zona Vrancei. O cheamă Alexandra Maria Lungu şi va fi marţi vedeta galei de deschidere (de la ora 21:00) a Festivalului Internaţional de Film Anonimul, care se desfăşoară în acest an la Bucureşti. Astfel mica actriţă “însoţeşte” proiecţia acestui film prezentat în avanpremieră în România.

Marţi, 12 august, la Arena Verde Stop (Strada Barbu Văcărescu 162-164), acolo unde vor fi proiectate filmele Festivalului Anonimul, aveţi posibilitatea să o vedeţi şi să o auziţi vorbind despre experienţa sa cinematografică pe Alexandra, care a avut-o parteneră de platou, printre alţii (împreună au păşit pe covorul roşu la Cannes), pe celebra Monica Bellucci. Alexandra a fost descoperită de regizoarea filmului Alice Rohrwacher, la un casting, la care au venit peste o mie de copii. În film, ea are rolul unei mici “apicultoare” (foto).

Criticul Irina-Margareta Nistor notează în caietul program al festivalului: “Anonimul XI se deschide pe... 12 (august), la Bucureşti, cu un film plin cu minuni de televiziune, dulce ca mierea de albine, cu o tânără româncă talentată şi răsfăţată de soartă: Alexandra Lungu, alături de Monica Bellucci, aterizate şi premiate direct de pe Riviera franceză, pe ecranul Rivierei dâmboviţene...”. E un îndemn de a vedea filmul!

Ediţia a XI-a a Festivalului Anonimul a fost lansată luni printr-o conferinţă de presă, cu participarea echipei organizatoare (Fundaţia Anonimul), a unora dintre cei care sprijină acest eveniment. Directorul festivalului, Miruna Berescu, a remarcat faptul că spaţiul de la Sf. Gheorghe, destinat festivalului, este în renovare, de aceea s-a găsit formula de a organiza ediţia 2014 în Capitală, şi că la anul “Anonimul” va reveni în Deltă.

Până pe 17 august, vor fi proiectate peste o sută de filme – în concurs şi în afara concursului. Intrarea pe Arena Verde Stop este liberă.

×
Subiecte în articol: anonimul