x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Moment ISTORIC în cinematografie: unul dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood renunţă la pelicula de film!

Moment ISTORIC în cinematografie: unul dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood renunţă la pelicula de film!

18 Ian 2014   •   13:37
 Moment ISTORIC în cinematografie: unul dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood renunţă la pelicula de film!

Paramount Pictures a devenit primul studio major care nu mai distribuie filme pe peliculă în SUA, o decizie istorică pentru Hollywood, relatează Los Angeles Times.

Paramount i-a informat recent pe deținătorii de săli de cinema că 'Anchorman 2: The Legend Continues', o comedie cu Will Ferrell disponibilă în SUA din decembrie, este ultimul film lansat pe peliculă de 35 mm.

Nominalizat la Oscar, "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, este primul film al unui studio major care a fost lansat doar în format digital, potrivit unor directori din industria cinematografelor, rămaşi sub protecţia anonimatului.

"Are o semnificație uriaşă. Timp de 120 de ani, pelicula de 35 de mm a fost formatul ales pentru proiecţiile din cinematografe. Acum asistăm la sfârşitul său. Nu sunt şocat de faptul că s-a întâmplat, ci de cât de repede s-a întâmplat", a declarat Jan-Christopher Horak, directorul arhivei de film şi televiziune de la University of California, Los Angeles (UCLA),

Paramount a ţinut această decizie ascunsă, cel puţin la Hollywood. Reticenţa reflectă faptul că niciun studio nu vrea să fie văzut ca fiind primul ce renunţă la peliculă, care este în continuare preferată de unii cineaşti.

Unele studiouri ar putea de asemenea ezita să renunţe la încasările obţinute prin cinematografele care proiectează numai filme pe peliculă. Aproximativ 8% din sălile de cinema din SUA au echipamente care proiectează numai filme pe peliculă, informează Agerpres.ro.

 

 

×