x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Eşti gata de Apocalipsă?

Eşti gata de Apocalipsă?

de Sebastian S. Eduard    |    20 Sep 2012   •   20:19
Eşti gata de Apocalipsă?

Dupa un an in care fluxul zilnic al stirilor a fost dominat de informatii despre instabilitate financiara, lovituri de stat si dezastre, o parte din populatie crede ca anul acesta ar putea fi pentru ei ultimul. Fie ca anticipeaza un dezastru natural precum un cutremur, o eruptie solara masiva sau o catastrofa produsa de om cum ar fi un colaps economic sau o iarna nucleara, acesti barbati si aceste femei sunt uniti in certitudinea ferma ca omenirea se va confrunta curand cu vremuri mult mai crunte – cand magazinele alimentare vor fi goale, resursele de apa vor fi foarte limitate, iar alimentarea cu electricitate intrerupta.

"Apocalipsa: Esti gata?' examineaza indeaproape aceasta miscare a celor care fac pregatiri intense pentru situatii de urgenta, evidentiind o gama variata de stiluri si abordari, cunoscandu-i pe acesti prevazatori pe propriul lor teritoriu, studiindu-le metodele si urmarindu-le progresul pe masura ce iau in considerare fiecare plan logistic si de contingenta. Prevazatorii sunt de toate marimile si formele – barbati si femei, tineri si varstnici, care traiesc si muncesc la fel ca ceilalti. Dar scopul lor suprem in viata este sa se pregateasca pentru sfarsitul lumii.

Alimente, arme, strategii…
In vreme ce, pentru unii, proviziile de alimente si arme ar parea pregatiri exagerate, pentru acesti prevazatori ele reprezinta responsabilitatea de baza si garantia linistii lor sufletesti. Sunt capabili sa faca orice considera necesar pentru a fi siguri ca sunt pregatiti in situatia in care serviciile de baza nu ar mai fi asigurate eficient, iar haosul si violenta ar pune stapanire pe comunitati. Desi unici in credintele, motivatiile si strategiile lor, acesti oameni se pregatesc cu mult inainte pentru situatia in care greutatile si foametea ii vor face sa se dusmaneasca unii pe altii.

Fiecare dintre acesti prevazatori primesc o evaluare din partea expertilor de la Practical Preppers, o companie fondata de oameni care fac astfel de pregatiri de multa vreme si care doresc sa-si impartaseasca experientele si cunostintele prin cursuri si consultatii. Expertii analizeaza sansele de supravietuire ale protagonistilor serialului in cazul in care temerile lor cele mai mari s-ar adeveri, iar ei ar trebui sa-si puna planurile in aplicare. Telespectatorii au libertatea de a decide singuri daca acesti prevazatori sunt planificatori practici... sau pur si simplu paranoici.
"Apocalipsa: esti gata?'/ Documentar/National Geographic/ Premiera: luni, 24 septembrie, ora 22:00

×