x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un atac rusesc asupra unui oraș din Ucraina a ucis 7 persoane, potrivit autorităților

Un atac rusesc asupra unui oraș din Ucraina a ucis 7 persoane, potrivit autorităților

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   06:40
Un atac rusesc asupra unui oraș din Ucraina a ucis 7 persoane, potrivit autorităților
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse au tras sâmbătă rachete asupra orașului Vilniansk, din sud-estul Ucrainei, omorând 7 persoane, inclusiv 2 copii, și rănind alte 18, au declarat oficialii.

Președintele Volodimir Zelenski a reiterat apelul său către aliați de a furniza Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acțiune și o apărare aeriană consolidată pentru a opri ceea ce el a declarat a fi atacuri zilnice.

Procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, a declarat că două rachete au fost trase asupra orașului, avariind infrastructura, un magazin și clădiri rezidențiale.

Ministrul de Interne, Ihor Klymenko, a evaluat bilanțul la 7 morți, inclusiv 2 copii, și 18 răniți, inclusiv 4 copii.

„Astăzi, inamicul a desfășurat încă un act terorist îngrozitor împotriva populației civile", a declarat guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, într-un videoclip pe Telegram.

Atacul a avut loc în „mijlocul zilei, într-o zi nelucrătoare, în centrul orașului, unde oamenii se relaxau, unde nu existau obiective militare", a declarat Fedorov.

Zelenski a postat fotografii de la fața locului care arată un crater mare, copaci doborâți și o pereche de prelate întinse pe solul a ceea ce părea a fi un parc.

„Orașele și comunitățile noastre suferă zilnic din cauza unor astfel de atacuri rusești. Dar există modalități de a depăși acest lucru", a scris Zelenski pe Telegram.

„Distrugând teroriștii acolo unde se află. Distrugerea lansatoarelor de rachete rusești, atacul cu capacități reale cu rază lungă de acțiune și creșterea numărului de sisteme moderne de apărare aeriană în Ucraina" sunt modalități de a apăra țara de astfel de atacuri, a spus Zelenski.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Vilniansk