x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Care este starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă. Ce a cerut fiicelor lui

Care este starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă. Ce a cerut fiicelor lui

09 Iun 2015   •   14:05
Care este starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă. Ce a cerut fiicelor lui

Starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă continuă să se îmbunătăţească, relatează spynews.ro.

Manâncă singur, îi recunoaşte pe cei din jur, comunică verbal şi chiar a cerut carne în meniul zilnic.

Cântăreţul a început exerciţiile de recuperare psiho-motorii, au declarat pentru spynews.ro surse medicale din Spitalul de Urgenţe Floreasca. Astfel că artistul a început, sub supravegherea atentă a medicilor de acolo, să facă primele mișcări controlate, gesturile mâinilor fiind primele exerciții făcute de artist. Din acest motiv, acum, cântărețul face eforturi incredibile pentru a-și controla perfect brațele și pentru a reuși să facă gesturi simple precum dusul paharului la gură sau alte mișcări din această categorie.

CITEŞTE ŞI: Aela Cotabiţă despre evoluţia sănătăţii tatălui său: "Reușește să uimească atât echipa medicală cât și pe noi cu progresele sale"

Exercițiile de recuperare includ și pe cele conversaționale, cântărețul făcând eforturi imense pentru a putea articula, corect, fraze mai lungi în locul propozițiilor scurte sau ale cuvintelor disparate pe care le rostea până acum. ”Recuperarea este esențială, nu ajunge să se poată ridica din pat. Pentru reintegrarea socială, Cotabiță va avea nevoie de eforturi susținute în această direcție, cu atât mai mult cu cât, chiar dacă și-a revenit ca printr-o minune, mai este mult până când va putea fi complet independent, din nou. Cu toate acestea, atunci când este perfect conștient, Cotabiță arată că este foarte, foarte ambițios și conlucrează pe deplin cu personalul din jurul său”, ne-a mai precizat sursa medicală de la Floreasca.

×