x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Marele premiu la Posada Rock 2013, Trupa Focuri din Roman

Marele premiu la Posada Rock 2013, Trupa Focuri din Roman

de Alex Revenco    |    09 Sep 2013   •   21:53
Marele premiu la Posada Rock 2013, Trupa Focuri din Roman
Sursa foto: Alex Csiki
Duminică seara, la Câmpulung Muscel a luat sfârşit cea de-a 20-a ediţie a unui festival rock de tradiţie
Organizare ireproşabilă, vreme frumoasă, un sunet foarte bun atât pentru concurenţi, cât şi pentru trupele din recital, cam aşa s-ar putea caracteriza în câteva cuvinte festivalul Posada Rock 2013.
Formaţiile prezente în concurs ­ CAMERA 101 (Bucureşti), CRIMENA (Craiova), ELENDIL (Târgu Mureş), ERASE (Bucureşti), FOCURI (Roman), GREENISH (Galaţi), MASKED TOYS (Bucureşti), RADICAL ACOUSTIC (Baia Mare), SHADOWSAIL (Cluj), SINFOLD (Cluj), SYNETIC (Cluj), THE KRYPTONITE SPARKS (Cluj) ­ s-au dovedit a fi, în marea lor majoritate, la un nivel ridicat, astfel încât sarcina juriului a fost dificilă.
Până la urmă, aproape în unanimitate s-a convenit asupra formaţiilor câştigătoare: Marele Premiu – FOCURI, Locul I ­ MASKED TOYS, Locul II ­ SHADOWSAIL (Cluj-Napoca), Locul III ­ SYNETIC (Cluj-Napoca), Menţiune ­ The Kryptonite Sparks (Botoşani), Menţiune ­ Radical Acoustic (Baia Mare) şi menţiune specială pentru cel mai bun toboşar ­ Premiul “Cristian Mărgescu” ­ Răzvan Anton (The Kryptonite Sparks). De reţinut că trupa Focuri a câştigat 1.000 de euro plus o şedinţă foto profesională oferită de Art Photo Studio (în valoare de 1.000 de euro). Următoarele clasate au câştigat: Locul 1 ­ 600 euro, Locul 2 ­ 300 euro, Locul 3 ­ 100 euro.

Prima seară, deschisă de Up to Eleven, a fost punk, cu doua formaţii care ştiu să transmită buna dispoziţie. Nişte Băieţi ne-au delectat cu celebrele hituri din epoca de aur transpuse pe “ritmuri cu distors şi final glorios”. Cel mai mare succes la public au avut: “Ionel Ionelule”, “Fată Dragă”, “Un copac cu flori”, “O lume minunată”. Seara au închis-o seniorii punkului autohton de la Z.O.B. După bine-cunoscutele hit-uri: “Telenovele”, “Prietena mea” şi “Printre Nori” etc. ultima piesă a fost “Drumurile Noastre”, când pe scenă au urcat şi Albert plus X’ul de la Nişte Băieţi, totul terminându-se într-o veselie generală, pe scenă şi în public.

Recitalurile din a doua seară au început cu L.O.S.T şi au continuat cu dinamicul show oferit de Goodbye to Gravity, care au confirmat faptul că alcătuiesc o trupă redutabilă în constantă creştere. Cap de afiş în a doua seară au fost Luna Amară, pentru prima oară la Câmpulung Muscel. Ca de obicei, formaţia a avut un show impecabil, o trecere în revistă a celor mai reprezentative piese de pe albumele lor, inclusiv “Gri Dorian”, “Roşu Aprins” de pe primul album, dar şi piese noi de pe “Pietre în Alb”. Renumită pentru poziţia fermă în privinţa problemelor sociale şi politice de actualitate, formaţia Luna Amară şi-a arătat sprijinul pentru mişcarea Salvaţi Roşia Montană.

În ultima seară, formaţiile câştigătoare au cântat fiecare câte trei piese, după care a fost anunţat un recital-surpriză. Despre ce a fost vorba? Patru dintre membrii juriului: Cristi Gram, Ştefan Raul Gabriel, Bogdan Trimbaciu şi Răzvan Brăileanu fiind instrumentişti rock “au pus-o” de un grup, alcătuit ad-hoc. Şi pentru că era nevoie şi de “o voce”, a fost cooptată Sabina Abrudian, solista formaţiei Awake. Timp de o jumătate de oră, cei mai sus menţionaţi au susţinut un apreciat recital de coveruri, încheiat cu o interesantă variantă a piesei “Breaking the Law”.
Seara a continuat cu recitalul Tagma, grupul sibian fiind câştigătorul locului I la Posada 2012. Ei au interpretat atât piese din repertoriul Tagma, cât şi din fosta trupă Buricul Pământului. Ultima trupă din festival, Vespera, a evoluat remarcabil şi în “inferioritate numerică”, fără Dudu, solistul vocal. Acesta, în loc să ajungă pe stadion, a “nimerit” la spital, unde şi-a rezolvat o problemă de sănătate.
În încheiere trebuie menţionat că Posada Rock 2013 a fost organizat de Asociaţia Rock Culture, în colaborare cu primăria Câmpulung Muscel şi cu sprijinul Ministerului Culturii.

×
Subiecte în articol: posada rock