x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sandra: live la Sala Palatului!

Sandra: live la Sala Palatului!

de Dana Andronie    |    26 Aug 2014   •   17:05
Sandra: live la Sala Palatului!
Preţul unui bilet oscilează între 500 şi 100 de lei  
Nu puţini sunt cei ale căror fantasme erau alimentate, în anii '80 sau '90, de vocea languroasă şi imaginea senzuală a Sandrei. Au trecut anii dar, dintr-un motiv sau altul, întâlnirea cu cea care continuă să fascineze nu s-a putut materializa pe n meleagurile noastre aşa cum ar fi meritat şi artista, şi publicul ei.

Iată că sfârşitul acestui an aduce, alături de super-grupul său de muzicieni, selectaţi din întreaga lume, într-un concert de 90 de minute, în seria de spectacole Original  Legends In Concert, concepută şi oferită de Christian Raetscher.

O selecţie a succeselor din toată cariera divei va fi prezentată la Sala Palatului, pe 5 decembrie. Preţul unui bilet oscilează între 500 de lei (categoria VIP) şi 100 de lei.

Sandra Ann Lauer a fost numită nu o dată “regina muzicii pop -dance” a anilor 1980 şi 1990. Renumele i-a fost adus nu doar de  succesul (mai ales) european de top pe care l-au cunoscut piesele compuse şi produse de fostul ei soţ, romanul Michael Creţu (“I'll Never Be”, “Maria Magdalena”, “In the Heat of the Night”, “Everlasting Love”, “Secret Land”, “Hiroshima”, “Don't Be Aggressive”), ci şi de  aprecierea criticilor pentru  albumele sale ”Into a Secret Land” (1988) şi “Close to Seven” (1992).

Înaintea carierei solo, Sandra a fost vocea principală a trio-ul disco feminin Arabesque, care a cunoscut faima cu precădere în Japonia şi Rusia.

De asemenea, între 1990 şi 2001, Sandra a fost fascinanta voce a proiectului Enigma (cu  10 hituri în topurile din SUA şi UK).

Paradoxal, desi şi-a cultivat în toţi aceşti ani statutul de star, Sandra rămâne una dintre interpretele cele mai populare ale continentului european, depăşind de mai multe ori  vânzările realizate de Madonna în anumite ţări ale lumii. Cu peste 30 de milioane de albume vândute, Sandra şi-a câştigat destul de confortabil poziţia fruntaşă  în rândul femeilor de succes din Germania.

Când începi să studiezi baletul clasic la 5 ani şi chitara la 10 ani, chiar dacă eşti tentat sau obligat să îţi iei câţiva ani de pauză în carieră, realizezi că nu poţi sta departe de scenă sau studio.

Aşa se explică experimentele muzicale ale Sandrei ulterioare despărţirii de Michael Creţu: “The Art of Love” (2007 ) - care conţine compoziţii proprii; “Back to Life” (2009)  -  un album cu influenţe de pop latin, dance şi R&B; “Stay in Touch” (2012). 

×