x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Ce zile frumoase!”, în august la "Unteatru”

"Ce zile frumoase!”, în august la "Unteatru”

de Maria Sârbu    |    30 Iul 2012   •   15:42
"Ce zile frumoase!”, în august la "Unteatru”

Teatrele de stat sunt in vacanta, dar multi dintre artistii independenti si-au programat spectacole si in toiul verii. Unii prezinta in aceasta perioada spectacole in premiera, avad deschisa stagiunea estivala. Bunaoara, Teatrul Unteatru, aflat in centrul Bucurestiului (in spatele cladirii denumite CEC-ul mare, a adus la rampa saptamana trecuta "Ce zile frumoase!' de Samuel Beckett, o montare semnata de Sanziana Stoican, in care joaca Sabrina Iaschevici si Ionut Visan. Alaturi de cei trei, a lucrat la spectacol si Valentin Varlan (scenografia).

Cei care nu au reusit sa ajunga la premiera sau care nu au gasit un loc - caci spatiul Teatrului Unteatru este generos din punct de vedere artistic, dar nu-i foarte generos ca numar de locuri – pot vedea acest nou spectacol la 13 si 20 august.

Este un moment de a sarbatori, alaturi de "Unteatru', doi ani de activitate. Prin straduinta echipei, aici s-au montat opt spectacole – productii proprii, au fost gazduite unsprezece spectacole gandite in alte spatii. Publicul a putut vedea peste o suta de reprezentatii, in care s-au implicat 60 de artisti. E un bilant foarte bun pentru niste tineri care carmuiesc o institutie independenta fara buget.

Pentru cei care nu stiu ce inseamna "Unteatru' inseram aici prezentarea gazdelor: "Unteatru e un gand care a legat oameni intr-un proiect cultural, curajos si liber. S-a nascut din dorinta de a face posibila intalnirea oamenilor cu teatrul, acasa. Unteatru intr-o casa. O casa fara poveste. Povestea ei incepe acum'.

E o casa veche aflata pe Strada Ilfov nr. 1. E un spatiu special pus in valoare de artisti tineri si inventivi. Merita vazuta casa, merita vazuti artistii!

×