x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Sfârşitul anului la “Nottara”. Zilele Teatrului de/ pe Bulevard, între 9 şi 16 decembrie

Sfârşitul anului la “Nottara”. Zilele Teatrului de/ pe Bulevard, între 9 şi 16 decembrie

de Maria Sârbu    |    03 Dec 2012   •   20:08
Sfârşitul anului la “Nottara”. Zilele Teatrului de/ pe Bulevard, între 9 şi 16 decembrie

“Nottara” organizează în decembrie, ca şi în alţi ani, “Zilele Teatrului de/ pe Bulevard”, evenimentul fiind gândit pentru a aduce în atenţia publicului cele mai noi spectacole montate pe această scenă, dar şi momentele aniversare legate de artişti trupei. Acest minifestival (căci potrivit programului aşa pare) va avea loc între 9 şi 16 decembrie şi va fi oferit ca dar atât celor obişnuiţi să meargă la “Nottara”, pe “Magheru”, cât şi celor care vor dori să descopere teatrul.

În prima zi (9 decembrie), publicul prezent la spectacolul “Maria Callas. La Divina”, în regia lui Radu Gabrea, după “Master Class” de Terrence McNally, îi va putea ura “La mulţi ani!”  protagonistei Victoria Cociaş. E o tradiţie ca în cadrul acestor “Zile” să fie sărbătoriţi acei artişti ai teatrului care în anul respectiv au împlinit o “vârstă rotundă”. Iar Victoria Cociaş a atins, în 2012, vârsta de 55 de ani.
Alţi doi membri ai trumei, omagiaţi cu acelaşi prilej, sunt actorii Ion Haiduc (65 de ani) şi George Alexandru (55 de ani).

Şi dacă tot a fost instituită rubrica “La aniversară”, organizatorii au dorit să scoată în evidenţă şi spectacole care au viaţă lungă aici. Aşa că joi, 13 decembrie, este programat cel mai longeviv spectacol de la “Nottara” - “Soţul păcălit”, după Molière, pe care l-a montat Mircea Cornişteanu în anul 2000, iar la final i se va cânta “Mulţi ani trăiască!”, de data aceasta, lui Haiduc, interpretul lui George Dandin din creaţia cu pricina.

O seară mai târziu, va putea fi văzut un alt spectacol inclus “La aniversară”: “Uzina de plăceri. S.A de Valentin Nicolau, în regia lui  Alexandru Berceanu, de la premiera căruia se fac zece ani.

Pe 15 decembrie va avea loc premiera pentru presă cu “Roman teatral”, o dramatizare a cărţii cu acelaşi titlu de Mihail Bulgakov, punerea în scenă aparţinând lui Vlad Massaci. Atunci va fi sărbătorit şi George Alexandru, care este distribuit în acest nou spectacol al Teatrului Nottara. La 16 decembrie, se va juca o altă nouă montare care a avut premiera de curând: “Zeul măcelului” de Yasmina Reza, regia Claudiu Goga.
Publicul este aşteptat şi la colocviile  programate, la lansările de carte de teatru, invitaţi fiind directori, actori, regizori, critici, jurnalişti. Se vor pune în discuţii teme precum: “Condiţia debutului. Oare (nu) se mai nasc vedete?”; “Criza comediei vs Comedia crizei” - (În căutarea unui model pentru FEST(eatru)IN PE BULEVARD); “Teatrul Nottara, între ochiul criticii şi privirea publicului”.
Este aşteptat şi spectatorul să-şi spună  cuvântul.

×
Subiecte în articol: teatrul nottara