x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul Nora de Henrik Ibsen la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda!

Spectacolul Nora de Henrik Ibsen la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda!

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Iun 2021   •   21:39
Spectacolul Nora de Henrik Ibsen la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda!

Spectacolul Nora de Henrik Ibsenregizat de Botond Nagy, participă la cea de-a XXXIII-a ediţie a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda.  Producția a fost nominalizată la premiile UNITER 2020 pentru Cea mai buna regie (Botond Nagy) și Cea mai bună scenografie (Carmencita Brojboiu și András Rancz).

 

Reprezentaţia este programată marți, 22 iunie, ora 21.00, la Sinagoga din Kisvárda.

 

Nora în regia lui Botond Nagy este un spectacol plin de surprize reușite, o bucată dramatică complet ștearsă de praf, adusă în prezent, dar totodată cu resortul universalității amplificat. Nora & co și-au pierdut semnalmentele burghezilor cuminți de secol XIX, și acum adoptă stilul bon chic bon genre, fiind niște hibrizi simpatici în care coexistă eroii desenelor animate și excentricii din filmele lui Lynch” – scria Ana Ionesei pe site-ul cultural Bookhub.ro.

 

Nora îşi dă seama că locul captivităţii ei, căsuţa de păpuşi devine din ce în ce mai neîncăpătoare. Că în spatele pereţilor dichisiţi se ascund coşmaruri catatonice, repetitive, pe care trebuie să le învingă dacă vrea să devină om, dacă vrea să fie liberă. Această libertate cere sacrificii.

 

Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii: Balázs Bodolai, Anikó Pethő,

Csilla Albert, Lóránd Váta, Gábor Viola, Melinda Kántor și Zsuzsa Tőtszegi.

 

András Rancz a gândit vizualul spectacolului, dramaturgia este semnată de Ágnes Kali, iar scenografia de Carmencita Brojboiu. Din echipa de creație mai fac parte: Bence Kónya-Ütő (muzica și sound design-ul), Szidónia Szederjesi (grafica digitală), Kinga Ötvös (mișcarea scenică) și Groza Romeo (light design).

 

Pentru spectatorii din Cluj spectacolul este programat pe 19 și 27 iunie, ora 19.00, în Sala Studio.

 

 

×