x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un ianuarie cu spectacole de Victor Ioan Frunză

Un ianuarie cu spectacole de Victor Ioan Frunză

de Maria Sârbu    |    14 Ian 2014   •   18:47
Un ianuarie cu spectacole de Victor Ioan Frunză
Sursa foto: Adriana Grand

Un director de scenă, un scenograf, un grup de actori şi mai multe spectacole! Sunt Victor Ioan Frunză, Adriana Grand şi tinerii care joacă, în prezent, în majoritatea montărilor acestor doi creatori, montări din repertoriul Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” din Bucureşti. Aici au văzut lumina rampei texte dramatice dragi publicului, apreciate de critică. Şi spectacolele rezistă, căci cuplul de creatori Frunză – Grand au grijă ca acestea să-şi păstreze prospeţimea la fiecare reprezentaţie jucată.

În prima lună a lui 2014, instituţia cu pricina a inclus în program patru titluri ale bravei echipe. Mai întâi, trebuie remarcat cel mai nou spectacol în direcţia de scenă a lui V.I. Frunză, cu decorul şi costumele Adrianei Grand, şi anume “Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, la care publicul este invitat la 17, 18, 22 şi 31 ianuarie, de la ora 19:00. Personajelor le dau naştere George Costin, Adrian Nicolae, Andrei Huţuleac, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Alexandra Fasolă/Irina Bucescu.

În data de 23 ianuarie, tot de la 19:00, se va juca “Familia Tót” de Örkeny István (traducere în româneşte de Adriana Grand). Distribuţia îi reuneşte pe George Costin, Adrian Nicolae, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion. Apoi, la 24 ianuarie, e programat un alt excelent spectacol, cu semnătura celor doi: “Furtuna” de Shakespeare, cu actorii Ioana Barbu, George Costin, Alexandru Ion, Sorin Miron. Mereu de recomandat e şi montarea “Scene din viaţa insectelor”, realizată după Capek, şi care poate fi văzută în această lună pe data de 30 ianuarie. Şi aici joacă actorii din echipa formată de V.I.Frunză: George Costin, Adrian Nicolae, Alexandra Fasolă, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron.

Anunţăm, pentru luna aceasta, şi o altă producţie a Centrului Bălcescu, dar care poartă altă semnătură scenică: “Nimeni nu-i perfect” de Simon Williams, regia Radu Beligan, cu Silviu Biriş, Andreea Şofron, Eugen Cristea, Florentina Ţilea/ Rodica Ionescu.


×
Subiecte în articol: Victor Ioan Frunză