x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Urban GIF Show, un spectacol inovator despre oraș, din nou live la Teatrelli în 2 și 3 decembrie

Urban GIF Show, un spectacol inovator despre oraș, din nou live la Teatrelli în 2 și 3 decembrie

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Dec 2021   •   07:58
Urban GIF Show, un spectacol inovator despre oraș, din nou live la Teatrelli în 2 și 3 decembrie

Prima producție Teatrelli construită pe format de laborator artistic - URBAN GIF SHOW a avut premiera în noiembrie 2019. De atunci s-a jucat doar de câteva ori, s-a clasat însă pe locul 4 în topul celor mai bune 10 spectacole din București, din 2019, într-un clasament realizat de revista „Zile și Nopți” (https://www.zilesinopti.ro/articole/28413/care-a-fost-spectacolul-anului-2019-in-bucuresti). Ne bucurăm, însă, de primele reprezentații live URBAN GIF SHOW în 2 și 3 decembrie, după aproape doi ani de pauză. 

Florin Fieroiu – regizor și coregraf, Vlaicu Golcea – compozitor și performer; 
Cristina Milea – scenograf, Elise Wilk - dramaturg și Ioana Ilaș-Bodale – artist vizual;

alături de o echipă special aleasă de performeri: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea și Simona Dabija, se reîntorc în spațiul Teatrelli, pentru a aprofunda relația cu orașul în care trăim și felul în care corpul se manifestă în el, într-o producție marca Teatrelli care își propune să provoace publicul. 

Urban GIF Show este un spectacol despre oraș, implicit despre București. Pornind de la doi termeni contemporani și două practici celebre deja, inclusiv în comportamentul social media, repere între care ne ducem viața din ce în ce mai des – jpeg și GIF –, spectacolul recontextualizează rolul corpului uman, mișcarea și esența într-o înlănțuire de combinații artistice și tehnice unice.

☑️ Un spectacol în care veți redescoperi, cu alți ochi, gesturi pe care le facem ca rutină a traiului în oraș, acțiuni care își găsesc originile în cele mai simple și aparent banale activități cotidiene, recompuse și reformulate dintr-o perspectivă artistică unică. 

☑️ Un nou tip de experiență performativă, cu un instrument specific programelor de animație – secvențatorul.

☑️ Libertate și provocare pentru spectacor – Urban GIF Show este un adevărat laborator de cercetare artistică, rezultatul acestui demers fiind un spectacol care oferă îndeajuns de multe tipuri de expresie, astfel încât fiecare tipologie din public să poată rezona cu cel puțin un element din ceea ce vede/aude/simte.

×
Subiecte în articol: Teatrelli URBAN GIF SHOW