x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Vine Cirque du Soleil!

Vine Cirque du Soleil!

de Sebastian S. Eduard    |    26 Ian 2015   •   17:33
Vine Cirque du Soleil!

4,5 tone de bagaje, 180 de trollere, 25 de camioane, 20 de companii aeriene, 110 bilete de avion către Bucureşti din toate colţurile lumii. Acrobaţii Quidam încep să se strângă din această săptămână în Capitală pentru cele şase spectacole pe care le au de susţinut la Romexpo, Pavilionul Central.

Distribuţia Quidam include 45 de artişti, dar echipa Cirque du Soleil care se îndreaptă în acest moment spre România numără în total 110 persoane. Acrobaţii se reîntorc după o binemeritată vacanţă de Sărbători. Pentru ei, după Bucureşti urmează un program aglomerat până la vară, cu opriri în fiecare săptămână într-o altă capitală europeană, prima fiind Bratislava.

Pregătirile de la Romexpo intră în linie dreaptă de astăzi. 500 de oameni, atât staff-ul local, cât şi cel al turneului, vor lucra non-stop pentru finalizarea ultimelor detalii ale producţiei. În ciuda dimensiunii impresionante a bagajelor, întreaga garderobă Quidam poate fi împachetată şi gata de drum în mai puţin de o oră. Mai mult decât atât, durează 4 ore ca showul să fie dezansamblat complet, până la ultimul şurub, şi încărcat în camioane.

Toţi artiştii îşi au propriile kituri de make-up cu care călătoresc în turneu. Fiecare artist îşi aplică singur machiajul – au manuale detaliate pas cu pas, cu ilustraţii, care îi ajută să-şi duca la bun sfarsit uimitoarele transformări în fiinţe supranaturale. Pentru a înlocui machiajele consumate de la ultima reprezentaţie, Quidam are nevoie de nici mai mult, nici mai puţin de 25 de kilograme de machiaj.

×