x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Surorile

de Anca Stanescu    |    30 Iun 2008   •   00:00

A vrut să-l adopte pe copilul Ilenei Sărăroiu. Însă n-a fost să fie...
Olga Stănescu a cunoscut-o în 1958, la Craiova. "Eu cîntam la Casa Centrală a Armatei, iar Ileana Sărăroiu, la Minerva", povesteşte fosta interpretă. Aşa a început o relaţie specială. "Am fost mai mult decît prietene, eram la fel de apropiate ca surorile." Însă totul s-a rupt atunci cînd Ileana Sărăroiu s-a îndrăgostit de ultimul soţ, Mircea Cîmpeanu.



A vrut să-l adopte pe copilul Ilenei Sărăroiu. Însă n-a fost să fie...
Olga Stănescu a cunoscut-o în 1958, la Craiova. "Eu cîntam la Casa Centrală a Armatei, iar Ileana Sărăroiu, la Minerva", povesteşte fosta interpretă. Aşa a început o relaţie specială. "Am fost mai mult decît prietene, eram la fel de apropiate ca surorile." Însă totul s-a rupt atunci cînd Ileana Sărăroiu s-a îndrăgostit de ultimul soţ, Mircea Cîmpeanu. "L-a luat într-o săptămînă, nu m-a anunţat nimic. Eu îi spusesem că nu se potrivesc, că el este ca o girafă. Avea 2 m, iar ea doar un metru şi jumătate. I-am zis că perechea lor nu dă bine deloc. Că el nu este un bărbat special. Nu avea studii şi nici o meserie bună. O întrebam cum a lovit-o dintr-o dată dragostea pentru girafa asta? Aveam pretenţii de la ea", spune Olga Stănescu. Aşa s-a stricat o relaţie de aproape 20 de ani, care, de fapt, n-a "conţinut" nici o ceartă. Nici acum Olga Stănescu nu îşi explică preferinţa artistei. "Cred că acest om a luat-o de nevastă fiindcă era sărac. A venit la ea în casă cu o bancă şi un radio Pionier."

PROPUNERE REFUZATĂ. Dacă nu a fost de acord cu cel de-al doilea soţ al Ilenei, Olga Stănescu l-a admirat în schimb pe doctorul Ganţă, primul bărbat al interpretei. "Era un om cultivat, distins, frumuşel şi mai ales bun. El i-a propus să se opereze, dar ea nu a vrut. Săraca, avea nişte crize fantastice, dureri de cap, dar se neglija mereu. Bea cîte un litru de cafea pe zi, ţinea cure de slăbire, se obosea peste măsură. În plus, avea şi o hepatită evolutivă."

"După ce s-a despărţit de Ganţă, Ileana a rămas gravidă. Ganţă i-a propus atunci să facă avort. Iniţial, ea n-a fost de acord. Era deja gravidă în patru luni şi jumătate, iar eu i-am propus să îi înfiez copilul. Dar ea n-a vrut. A făcut avort. Mi-a părut rău, pentru că eu, neavînd copii, îmi doream cu disperare unul", spune Olga Stănescu.

SFÎRŞITUL.
Ileana Sărăroiu putea fi şi actriţă, cel puţin aşa crede Olga Stănescu. "Era şarmantă. Ăsta este cuvîntul care o caracterizează cel mai bine. Avea sare şi piper, era foarte curtată. După ce s-a despărţit de Ganţă, s-a împrietenit cu Irina Loghin. A văzut că ea cîştigă bani mulţi prestînd la nunţi, aşa că a renunţat să mai cînte în restaurante. Ajunsese să facă şi trei nunţi pe seară. Eu i-am zis să nu se mai istovească în halul ăsta, dar cred că se cam lăcomise la bani. Şi ştiţi ce e culmea? Ei, ca şi mie, nu i-au plăcut iniţial nunţile, nu agrea atmosfera de acolo."

Olga Stănescu crede că Ileana Sărăroiu a murit din cauza efortului. "Cîntase la trei nunţi şi-un botez. I s-a făcut rău, dar n-a vrut să se oprească. După ce şi-a revenit cît de cît, a urcat iar pe scenă. Apoi a căzut de tot, a intrat într-un fel de comă. Nu a avut moarte clinică, aşa cum s-a zvonit. Cînd au îngropat-o era ploaie mare, iar groparilor le-au alunecat funiile din mînă."
Olga Stănescu a suferit mult după Ileana Sărăroiu, chiar dacă prietenia lor încetase cu doi ani înainte de dispariţia artistei. "Mai merg şi acum la ea la mormînt, şi mama e îngropată în acelaşi cimitir. Îmi pare rău că s-a dus aşa devreme. Nu ştiu dacă ea a ţinut la mine la fel de mult cum am ţinut eu la ea. Eu am iubit-o enorm."

"După ce s-a despărţit de Ganţă, s-a împrietenit cu Irina Loghin. A văzut că ea cîştigă bani mulţi prestînd la nunţi, aşa că a renunţat să mai cînte în restaurante. Ajunsese să facă şi trei nunţi pe seară. Eu i-am zis să nu se mai istovească în halul ăsta"

Olga Stănescu

×