x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale BREXIT de mână cu A3-EXIT

BREXIT de mână cu A3-EXIT

de Dan Constantin    |    23 Feb 2016   •   06:28
BREXIT de mână cu A3-EXIT

Vineri, la Bruxelles, liderii din Consiliul European au făcut un compromis major pentru a putea păstra Marea Britanie în Uniunea Europeană. Chiar şi aşa, nu este sigur că la referendumul din 23 iunie opinia proeuropeană va avea câştig de cauză. Urmările acordului cu Marea Britanie nu sunt încă bine mestecate, reticenţa mereu cres-cută a altor ţări faţă de soluţiile gândite de tehnocraţii de la Bruxe-lles va progresa, alimentată de lipsa de soluţii la policrizele UE.

Cameron a obţinut un statut special pentru Marea Britanie, sintetizat în anunţul făcut de el vineri seară - Nu vom face parte dintr-un SUPRASTAT al Uniunii, NU vom adopta NICIODATĂ MONEDA EURO, NU vom parti-cipa la părţi ale Uniunii care nu funcţionează (Schengen, Euro)! Compromisul a fost realizat în principal pe spinarea cetăţenilor din Estul Europei, drepturile socia-le ale românilor, polonezilor, cehi-lor, bulgarilor care lucrează în Marea Britanie fiind amânate.

Tot vineri, mii de oameni s-au întâlnit la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, pentru a susţine un drept fundamental al democraţiei - libertatea de expresie. Acţiunea corelată a unor instituţii ale statului român pentru a închide emisia Antenei 3 şi a celorlalte televiziuni ale Grupului media Intact a primit un prim mare vot de blam din partea cetăţenilor. La Bruxelles, europarlamentarii urmăresc evolu-ţia abuzului din România. Organi-zaţii internaţionale de media reacţionează. Cazul Antenei 3, televiziunea de ştiri cu cea mai mare audienţă, somată să evacue-ze în regim de catastrofă studiouri-le, este fără precedent în Europa.

Au înţeles ceva autorităţile din România din cele două eveni-mente care se desfăşurau în para-lel, la Bruxelles şi Bucureşti, vineri după-amiază? Compromisul pentru evitarea Brexit nu are ecou în Grupul tehnocraţilor detaşaţi de la Buruxelles în Palatul Victoria. Ei au ochelari de cal şi, mânaţi de la spate de biciul binomului, nu văd scandalul în care târăsc România prin acţiunea A3-EXIT. O ţară cu derapaje grave de la democraţie devine o mlaştină urât mirositoare pentru UE, ocolită de investitori şi aflată sub spectrul unor sancţiuni. O moţiune de cenzură ar produce o perturbare politică reflectată şi în stabilitatea leului. Cine poate opri nebunia urii împotriva libertăţii presei sintetizată de A3-EXIT?
 

×