x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ca între noi, multiplu medaliaţi!

Ca între noi, multiplu medaliaţi!

de Serban Cionoff    |    19 Apr 2016   •   10:51
 Ca între noi, multiplu medaliaţi!

Mai sunt câteva ceasuri până când juriul să anunțe premiile Festivalului World*s Best TV&Film, la care Antena 3 are nu mai puțin de șase nominalizări. Emoțiile sunt mari, mari sunt și speranțele! Atât cele ale echipei de admirabili profesioniști ai postului, cât și cele ale susținătorilor lor.


Oricât de ciudată vi s-ar părea întrebarea mea, nu mă pot reține să nu o pun: cât de mari să fie, oare, emoțiile doamnei Laura Codruța Kovesi în așteptarea anunțării palmaresului acestei ediții a Festivalului de la Hollywood?


Am două temeinice motive pentru ca să pun această întrebare. Primo, proaspăt reinvestita șefă a DNA este, ea însăși, o multi-medaliată, în semn de aleasă prețuire din partea unor prestigioase instituții din patria lui Mark Twain și lui George Gershwin  pentru performanțele sale de excepție. Medalii care, după cum lesne se poate presupune, se acordă numai după o analiză severă și pe criterii ferme, foarte riguroase. Așa încât domnia sa poate înțelege cel mai bine emoțiile pe care le încearcă, în așteptarea verdictului juriului, fiecare aspirant la o prestigioasă medalie, indiferent de domeniul în care  participă la competiție.


Nu am scăpat vorba "verdict", doar așa, de plăcerea de a spune. Dimpotrivă, după cum bine se știe, tot în aceste zile, mai mulți jurnaliști ai postului Antena 3 s-au trezit, fără să o dorească și, mai ales, fără să o merite, protagoniști ai unei înscenări cu pretenția unui act de justiție. Înscenare a cărei eroină principală și muză inspiratoare este taman Laura Codruța Kovesi! Am scris,,înscenare’’ și nu am de gând să retractez termenul, ținând seama de faptul că, deși a declarat, de bună voie și nesilită de nimeni!, că ,,nu poate dovedi prejudiciul’’, aceeași Laura Codruța Kovesi a obținut, prin decizia judecătoarei Corina Buricea, de la Tribunalul Municipiului București, să încaseze de la gazetarii postului Antena 3, aproape 60.000 de euro. Firește, pentru a nu rămâne cu onoarea nereperată!


Scenariul așa-zisei judecăți este, prin excelență, unul demn de țara lui Caragiale, Urmuz și Eugene Ionesco! Asta de vreme ce printre intimați se află până și persoane care ori nu au fost în platou la emisiunea incriminată, ori nu au spus o vorbă dintre cele ce au făcut obiectul Raportului - prin excelență nepărtinitor! - făcut de CSM și prezentat onoratei instanțe întru susținerea cauzei distinsei petente.


Iar pentru ca această înscenare cu pretenții justițiare să fie servită cu tot tacâmul, mai nou și mai nou aflăm că magistrații Curții de Apel București nu i-a permis unuia dintre cei reclamați, lui Răzvan Savaliuc, să aibă acces la probele din dosar. Atenție mărită,  la aceleași probe la care au avut acces neîngrădit Laura Kodruța Kovesi și avocata sa. Asta da justiție imparțială, ăsta da tratament nediscriminatoriu pentru fiecare dintre părțile aflate în proces!  


Drept pentru care le sugerez confraților de la Antena 3 ca pentru viitoarea ediție a prestigiosului festival de televiziune  să pregătească un film despre procesul în care i-a târât Laura Codruța Kovesi, fără a putea dovedi prejudiciul. Sau, mai știi?, poate că tocmai de aceea…


Film despre acest rușinos și absurd proces care sunt convins că până și pe Franz Kafka l-ar face să roșească de invidie!
Să nici nu ne fie de mare mirare atunci când vom vedea că prima care  îi va ține pumnii filmului la viitoarea ediție a World*s Best TV&Films va fi Laura Codruța Kovesi. Așa, ca între noi, multiplu medaliați!
                                                                   
 

 

×