x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine suntem și ce vrem de la viață

Cine suntem și ce vrem de la viață

de Maria Coman    |    05 Mai 2016   •   07:24
Cine suntem și ce vrem de la viață
Sursa foto: Robert Chirileanu

Săptămâna trecută, nişte domni şi doamne au ieşit în stradă, supăraţi că pleacă ministrul Culturii. I love Vlad scria pe afişele pe care le aveau la ei domnii şi doamnele respective. Tudor Chirilă înţeleg că s-a certat cu premierul Cioloş, tot din motivul acesta.

Ce mă intrigă pe mine însă e că nimeni nu a ieşit în stradă în urma anchetei făcute de Gazeta Sporturilor, anchetă din care aflăm cum se dezinfectau de fapt spitalele din România. Evaziune fiscală, licitații trucate, firme offshore, returnări fictive de TVA și aprovizionarea a peste 350 de spitale cu antiseptice diluate pe banii din Sănătatea publică. Niciun lider al aşa-zisei societăţi civile nu a considerat necesar să mobilizeze şi să se mobilizeze măcar atât de puţin încât să facă un eveniment pe reţelele de socializare pe acest subiect.

Asta, din păcate, ne spune multe despre cine suntem şi ce vrem de la viaţă. Nu ne supărăm că în 6 luni de la Colectiv nu s-a proiectat măcar un spital nou, deşi cel puţin 13 dintre victimele de acolo au murit din cauza bacteriilor şi deşi ştim că sunt unele clădiri din care bacteriile nu mai pot fi scoase. Asta nu ne deranjează. Nu ne răţoim la primul-ministru pentru asta, dar ne răţoim pentru că se schimbă ministrul Culturii. Acum, iertaţi-mă dacă asta mi se pare nefiresc. Avem până la urmă şi liderii de opinie pe care îi merităm, şi conducătorii pe care îi merităm.

 

×