x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Perle turistice

Perle turistice

de Cristian Crisbăşan    |    10 Oct 2013   •   17:38

Mereu m-am întrebat de unde vine expresia aia arhicunoscută cu "perla", când există alte materiale mai preţioase. Cum ar fi diamantul. Avem însă "Perla Coroanei" şi, în turism, "perla" unui litoral, "perla" unei ţări, a unei regiuni, a unui continent, a unei destinaţii turistice. Ş avem, an de an, "perlele" de la examenele de bacalaureat. Zilele trecute, am dat peste "perle" culese de o mare agenţie de turism din reclamaţiile trimise de turişti nemulţumiţi. Şi pentru că este vineri şi urmează un week-end, mă gândesc că ar trebui să mai şi râdem. Râsul, sub orice formă, este sănătos. Este, nu-i aşa, o "perlă" a exprimării umane. Să vedem aşadar ce îi mai nemulţumeşte pe turiştii globali.
1. În vacanţa mea din Goa, India, am fost dezgustat să constat că aproape orice restaurant servea curry. Nu-mi place mâncarea cu mirodenii.

2. Am rezervat o excursie într-un water-park, dar nimeni nu ne-a spus că trebuie să ne aducem noi costume de baie şi prosoape. Am presupus că sunt incluse în preţ.

3. Plaja avea prea mult nisip! Am fost nevoiţi să curăţăm tot când ne-am întors în cameră!

4. Am descoperit că nisipul nu era ca în pozele din broşură. În broşură nisipul era alb, dar în realitate era mai mult galben.

5. Ar trebui să se interzică practicarea de top-less pe plajă. A fost foarte neplăcut pentru soţul meu care voia să se relaxeze şi a fost distras.

6. Nimeni nu ne-a spus că vor fi peşti în apă. Copiii au fost foarte speriaţi!

7. Deşi în broşură scria că bucătăria este utilată complet, nu am găsit nici un feliator de ouă fierte în sertar.

8. Am fost în vacanţă în Spania şi am avut o mare problemă pentru că toţi şoferii de taxi erau spanioli.

9. Drumurile erau denivelate şi pline de hopuri şi nu am putut să citim broşura cu ghidul local în timp ce mergeam cu autobuzul la staţiune. Din această cauză, am pierdut multe atracţii locale care ne-ar fi făcut vacanţa mai frumoasă.

10. Ne-a luat 9 ore să zburăm acasă cu avionul din Jamaica în Anglia. Americanii au zburat numai 3 ore ca să ajungă acasă. Asta nu a fost corect.

11. Am comparat dimensiunea apartamentului nostru cu 1 dormitor cu al prietenilor noştri care avea 3 dormitoare. Al nostru era mai mic.

12. Au fost prea mulţi spanioli acolo. Recepţionerul vorbea spaniolă, mâncarea era spaniolă. Nimeni nu ne-a spus că vor fi atâţia străini acolo.

13. A trebuit să stăm la coadă ca să prindem barca şi nu era aer condiţionat.

14. Logodnicul meu şi cu mine am rezervat o cameră dublă cu 2 paturi, dar ni s-a dat o cameră dublă cu pat matrimonial. Acum dorim să vă facem răspunzători şi să primim banii înapoi pentru că am rămas însărcinată. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă primeam camera pe care o rezervasem iniţial.
Alvin Toffler spunea că analfabetul viitorului va fi cel care, deşi ştie să citească şi să scrie, nu va înţelege nimic.


×