x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Surugiii politichiei nu-și iau medicamentele la timp

Punctul pe Ei. Surugiii politichiei nu-și iau medicamentele la timp

de Dan Dumitrescu    |    28 Apr 2015   •   19:17

 E clar. Surugiii politichiei dâmbovițene nu-și mai iau medicamentele la timp. Au înebunit de tot. Nici cu minciuna grohăitoare nu mai încearcă ei a manevra în drumul spre cașcaval. S-au dus vremurile în care găștile partinice concurau în câștigarea electoratului prin promisiuni deșarte. Acum alegătorul nu mai contează. Jivinele junglei politice atacă direct la beregata adversarului în încercarea de a-și adjudeca fleica puterii. Evenimentele momentului certifică această realitate de fapt.

Guvernanții pontiști au potolit oarecum înjurătura publică printr-o strategie destul de abilă. Au promovat ei în ultima vreme o serie de inițiative legislative care par a se bucura de bună întâmpinare atât din partea mediului de afaceri cât și din partea muritorilor de rând. Opoziția nu se împacă însă cu ideea vreunei reușite a actualei guvernări. Și fierbe în suc propriu deoarece nici nu poate riposta, cum se întâmpla de obicei, prin pledoarii despre inoportunitate sau proastă orientare a politicii executivului. Nu o poate face fiindcă, ce să vezi?, inițiativele grupării pontiste se regăsesc întocmai și în promisiunile prin care opoziția își pavase calea o eventuală preluare a puterii. Și atunci Gorghița cea nevricoasă se așează din contră-n contră. Spune ea că subordonații din dotare nu-și vor da votul pentru niște inițiative legislative pe care guvernul Ponta le-a plagiat de la liberali.

Furiile neconsumate pe-ndelete și discret dau jos masca omului într-un mare fel. Dacă Gorghița și aliații săi ar fi perorat cumva despre idioțenia respectivelor inițiative legislative, chiar și mințind, era altceva. Fiindcă, după cum spuneam, minciuna face parte din arsenalul politicianist. Dar faptul de a nu vota o lege pe care chiar tu ai considerat-o de notă bună doar pentru că este propusă de altcineva are o altă traducere. Și anume aceea că niciodată nu te-a interesat ce-i bine pentru turmă. Ai vrut să devi cioban doar pentru a devasta ugere.

×