x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Să restaurăm legalitatea după 10 ani

Să restaurăm legalitatea după 10 ani

de Radu Tudor    |    15 Apr 2015   •   20:03

După cei 10 ani cu Băsescu, România este într-un haos instituțional fără precedent. Separația constituțională a puterilor în stat e făcută praf, procurorii se cred putere judecătorească, Parlamentul este batjocorit și supus presiunilor de tot felul, Băsescu vorbește acum de un sistem judiciar abuziv și totalitar pe care chiar el l-a creat, puterea judecătorească se declară mână în mână cu DNA, ce reprezintă putere executivă.

În acest talmeș-balmeș constituțional, Băsescu a reușit să navigheze cum a vrut el timp de 10 ani și ne-a lăsat pe cap o Românie nefuncțională, în care Curtea Constituționala este sesizată de zeci de ori să intervină, chiar și când nu este cazul.

După ce l-a salvat pe Băsescu în vara lui 2012 de la demitere printr-o acțiune extrem de dubioasă, Curtea Constituțională a intervenit recent și pentru modificarea regulamentelor din Parlament, având drept consecință o arestare mai rapidă a senatorilor.

Președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, președinții celor două camere și actuala majoritate parlamentară au obligația să restaureze mecanismele constituționale sănătoase după catastrofa numită DECENIUL BĂSESCU.
www.radu-tudor.ro

×