x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Unde se duc dosarele când se duc

Unde se duc dosarele când se duc

de Maria Coman    |    10 Mar 2016   •   07:00
Unde se duc dosarele când se duc

Zilele acestea mi-am amintit brusc de dosarul Nana. Ştiţi voi, dosarul acela cu fostul preşedinte, fiica sa, bănci, împrumuturi, terenuri, suspiciuni, corupţie. Cu de toate. Ei bine, despre dosarul acela nu mai ştie nimeni nimic. Nu e interesant pentru procurori, nu ştim de ce. Nu mai sunt audieri, nu există informaţii despre stadiul anchetei, s-a aşternut liniştea.

La fel de linişte este şi în legătură cu dosarul Moşia brătienilor, în care e urmărit penal ginerele fostului preşedinte, Radu Pricop. Pe această temă ultimele ştiri pe care le poţi găsi pe internet sunt cam de acum un an. De atunci încoace, tot nimic. Dosarul a fost început în mai 2014, când am aflat că 90 de hectare din Argeş, care au aparţinut familiei Brătianu, au fost retrocedate ilegal. Radu Pricop ar fi cumpărat drepturile de moştenire, de la urmaşii familiei Brătianu, iar ulterior a vrut să obţină de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.

Nu mai interesează, înţeleg, nici acest dosar. Ce mai înseamnă 10 milioane de euro în zilele noastre... Bani de buzunar pentru unii, bineînţeles. Ce importanţă mai au într-o ţară în care se fură cu miliardele de euro.

Sigur, procurorii au alte priorităţi. Dosarele lui Mădălin Voicu, Nicolae Păun, mai un Gigi Becali. Spectacole. 

×