x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Maimuțelor le plac filmele despre... maimuțe

Maimuțelor le plac filmele despre... maimuțe

19 Sep 2015   •   09:45
Maimuțelor le plac filmele despre... maimuțe

Oamenii nu sunt singurele ființe cărora le place să viyioneye filme. Un nou studiu arată că cimpanzeii sunt atrași de filme cu maimuțe și își amintesc chiar scene din filmele pe care le-au urmărit o singură dată.

Vercetătorii de la Universitatea din Kyoto au arătat unor maimuțe bonobo și cimpanzei două filme scurte în cu oameni îmbrăcați în costume de maimuță și care interpretau scene înfricoțătoare. Într-unul din filme actorul dă buzna pe una din două uși identice, în timp ce în celălalt film un om atacă personajul îmbrăcat în costumul de maimuță, cu un obiect din cele două prezente.

La 24 de ore mai târziu, animalele su fost puse să vadă din nou filmele iar  analiza mișcării ochilor lor arăta că acestea anticipau pe ce ușă va intra ”maimuța” și în cel de-al doilea maimuțele s-au uitat exact la obiectul care urma să fie utilizat în atac.

Descoperirea arată că cimpanzeii și bonobo sunt capabili să stocheze informații din filme în amintirile de lungă durată și să le aplice mai târziu astfel punând într-o nouă lumină capacitatea cognitivă a primatelor.

×